Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD) Başkanı Ayberk Aloğlu, doların 2,52 lirayı aşarak tarihi rekor kırmasının, garibanı daha gariban yapacağını söyledi. MAGİD Üyesi Mehmet Ali Altınkuş’un açtığı et ve et ürünleri üretim tesislerinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Aloğlu, “Doların yükselmesiyle parası olan daha da zengin olacak. Garibanı daha da gariban edecek. Olan yine garibana olacak.” dedi.

Doların yükseleceğini tahmin ettiklerini dile getiren Aloğlu, “ABD, dolar basımını durdurdu. Basım olmuyor. Paranın devamı yok. Musluğun başı kesildi. İlla ki yükselecekti ancak bu kadar yükseleceğini tahmin etmemiştik. Eğer ABD dolar basmazsa belki dolar daha da yükselebilir.” diye konuştu. Aldıkları bütün ürünleri dolarla aldıklarını söyleyen Aloğlu, “Dolar yükselince ister istemez fiyatlar da yükseliyor. Bizim zaten milletimizin alım gücü çok kısıtlı. Alım gücü çok düşmüş durumda insanların. Tabii doğal olarak fiyat yükseliyor. İnsanlar istediği gibi yiyip içemiyor. Bunun insanımıza, ülkemize zararı olacak.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dünyayla rekabet gücü düştükçe ihracatının da düştüğüne değinen MAGİD Başkanı Aloğlu, “Türkiye’de zor şartlarda ticaret yapıyoruz. Başka ülkeler, kendi ülkelerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlarken, her türlü desteği verirken bizim ülkemizde böyle bir şey yok. Bizim ülkemizde verginin vergisi var, zammın zammı var. Ülkemiz sıkıntılı günler geçiyor ancak ülkemiz bu zamana kadar çok sıkıntıları atlattı, inşallah bu sıkıntıları da atlatacaktır.” dedi.