Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD), üye olup da ticaretin etik kurallarını yerine getiren, şeffaf ve güvenilir işyerlerine mavi bayrak verecek. Böylece o işyerinin tanınırlığı artırılacak. İşyerlerinde bir sıkıntı, bir sahtekarlık ya da olumsuz bir durumla karşılaşılması durumunda dernek, mavi bayrağı geri alacak.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen MAGİD Başkanı Ayberk Aloğlu, yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini, mavi bayrağın bu alanda Türkiye’de ilk olduğunu ifade etti. Proje sayesinde Manisalıların, derneğe üye işyerlerini daha iyi tanıyacağını aktaran Aloğlu, “Bu mavi bayrağı tabii ki her işyerine vermeyeceğiz. Bunun kriterleri var. Amacına ulaşması için herkese vermeyeceğiz. Öncelikle MAGİD üyesi olması gerekiyor. İşyerinin 10 yılı geçkin süredir ticaret yapması gerekiyor. Şeffaf ve güvenilir olması gerekiyor. Bu şeffaflığın öncelikle satış ve satış sonrası hizmette olması lazım. Tabii ki herkesi memnun edemeyiz ama yüzde 90’ını memnun edebiliyorsa bu bizim için şeffaf ve güvenilir bir işyeridir.” dedi.

Mavi bayrak verdikleri işyerlerinin takipçisi olacaklarını belirten Aloğlu, “Bir işyerine mavi bayrak vermişiz ama buradan sürekli şikayet gelirse o zaman bu mavi bayrağı, verdiğimiz gibi geri de alacağız. Ticaretin etik kurallarına uyması gerekiyor. Bu projeyi amacına ulaşacak şekilde yapacağız. Mavi bayrağın faydası, derneğimize üye işyerini halk da bilecek. Buradan alışveriş yaparken hakikaten burası MAGİD tarafından mavi bayrakla ödüllendirilmiş bir işyeri desin. Halkımız burada bir sıkıntı, bir sahtekarlık ya da olumsuz bir durumla karşılaşmayacaklarını bilecekler. İnşallah projemiz amacına ulaşacak.” diye konuştu. Derneğin 66 üyesi olduğuna aktaran Aloğlu, şu anda mavi bayrak almaya hak kazanan 16 civarında işyeri olduğunu, bu sayıyı arttıracaklarını sözlerine ekledi.