Kahramanmaraş'ta Sır Barajının renginin Kahramanmaraş basını tarafından haberleştirilmesinin ardından arka arkaya açıklamalar gelmeye başladı. Önce CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ardından Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Sır Barajındaki renk değişikliğinin nedeninin araştırılması için gerekli talimatları verdiğini açıkladı Ünal açıklamasında "“Biliyorsunuz son zamanlarda Sır Barajıyla ilgili sosyal medyada bir görüntü yayınlandı. Hemen harekete geçtik, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum ile görüştük. Sayın bakanımız bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Gürpınar beyi bu konuda görevlendirdi. Zaten bunun öncesinde Çevre Şehircilik il müdürlüğümüz harekete geçmişti. Bugün ben Kahramanmaraş milletvekillerimize belediye başkanlarımıza ilgili raporu ilettim. Suyun temizliği ile ilgili bir sorunun olmadığı ODTÜ’de yapılan tetkiklerle ortaya çıktı. Ama renginde ortaya çıkan bu değişikliğin sebebine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı araştırmaları yapıyor.  “ ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerin ardından bir açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum'dan geldi. Bakan Kurum sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kahramanmaraş Sır Baraj Gölü'ndeki renk değişimi ile ilgili olarak yapılan ilk incelemede baraja su girişi sağlayan 3 derenin açık renkli ve temiz görünümlü aktığı tespit edilmiştir. Gölden numuneler alınmış olup inceleme sonucuna göre gerekli idari süreç başlatılacaktır.