Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, korsan taksiciliğe karşı sıkı önlem alınmazsa alın teriyle devlete vergisini ödeyen, gece gündüz direksiyon sallayan gerçek taksicilere haksızlık olacağını söyledi.

Antalya bölgesinde 5 binin üzerinde korsan taksinin kaçak yolcu taşıdığını belirten Şafak, yıllık 12 milyon yabancı, 3 milyon yerli turist hareketkililiğinin olduğu Türk turizminin kalbi şehirde önüne gelenin korsanla taşımacılık yapmasının turizm sektörüne zarar verdiğini kaydetti. Korsanla mücadele için denetim aracının hizmete başladığını belirten Şafak, alın teriyle gece gündüz direksiyon sallayan taksi şoförlerinin emeğinin korunması için görevlilerin işini hakkıyla yerine getirerek denetimleri aralıksız yapmak zorunda olduklarını ifade etti.

Manavgat bölgesinde konaklama tesislerinde turistlerin taşınmasında otel yanlarında çok sayıda korsan taksicinin cirit attığı ihbarı aldıklarını belirten Şafak, "Korsan taksicilikte etkin mücadelenin yolu sıkı denetim. Maalesef ülkemizde korsan taksicilik ile ilgili yeterli denetim olmuyor. Turizm bölgelerinde korsan taksiler cirit atıyor. Korsan taksicilik aynı zamanda yabancı konuklarımızın hayatlarını da tehlikeye atıyor. Aynı zamanda ülkemizin turizm imajını büyük zarar veriyor. Korsan taksicilerin turistleri taşıyarak kaç para aldığını kimse bilmiyor. Bilmediği içinde bölgemizden ve ülkemizden tatil dönüşü ayrılırken korsana yüklü miktara parasını kaptırabilir. Bu da bölge ve ülke turizmine çok büyük zarar veriyor. İşini hakkıyla yapan, devletine vergisi ödeyen gerçek taksicilerin hakkını korumak için yetkililer görevini yapmalı. Korsanla mücadelede sorumlular etkin bir şekilde denetim yapmıyor." diye konuştu.