Kahramanmaraş'ın genç iş adamlarından Mak Yapı Firma Sahibi Mehmet Akif Kamalak'la yaptığımız röportaj:

Mak Yapı nasıl doğdu, anlatır mısınız?
 
Uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmalarda görev aldım.  İnşaat sektörüyle ilgili geniş bilgi ve deneyime sahip olduktan sonra kendi firmamı kurmaya karar verdim. İnsanların en iyi bildiği işi yapmaları gerektiğine inanıyorum. Benim de en iyi bildiğim iş bu. Bismillah diyerek başladık.
 
Mak Yapı'yı diğerlerinden ayıran en önemli özellik nedir?
 
Bu soruya bu şekliyle cevap vermek istemem. Ancak bana “Mak Yapı'yı anlat” derseniz onu yaparım işte. Mak Yapı sloganımızda da belirttiğimiz gibi müşterilerimizin yapılarında çözüm ortağı olmayı hedeflemektedir. Çözüm ortağı dediğimiz zaman, planlama aşamasından uygulama aşamasına, hatta uygulama sonrası desteğe kadar uzunca bir süreç anlaşılmalıdır. Mak Yapı, müşterilerimizin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve  bu ihtiyaçların en uygun ürünlerle ve en uygun fiyata giderilmesi için her aşamada çalışmalarını sürdürür.
 
Bu tarz bir çalışma müşteri memnuniyeti de getiriyor olmalı”¦
 
Elbette”¦ Çok samimi olarak söylüyorum ki, Mak Yapı müşterilerinin mutluluğunu ve memnuniyetini son derece önemsemektedir. Çalışmalarımızı yüzde yüz müşteri memnuniyeti üstüne kurgulamış durumdayız. Daha işin başında genç bir firma olarak uzun soluklu olmayı ve sektörde ciddi bir yer edinmeyi hedefliyoruz. Müşteri memnuniyetini sağlamadan sektörde uzun süre ayakta kalmak mümkün değil. Bunun farkındayız.
 
Sektörde çok sayıda firma var. Nasıl rekabet ediyorsunuz?
 
Öncelikle rızkı verenin Allah olduğuna inanıyoruz. Biz işimizi yaparken sektörde kaç firma var, ne kadar kazanıyorlar, işleri nasıl ona bakmayız. Biz kendi işimizi yapar, kendi yolumuzda yürürüz. Zaten pek çok firma ile dostane bir ilişkimizde var. Herkes kendi işini yapacak ve yaptığı işin de hakkını verecek.
Elbette, bunu söylerken serbest rekabetin olduğu bir ekonomide rekabet edeceğin firmalar olacaktır. Biz yukarıda da söylediğim gibi müşterilerimizin yapılarında çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Bunu başarmak için kaliteli ürünleri uygun fiyata sunmamız gerektiğini biliyor ve ona uygun adımlar atmaya çalışıyoruz.
 
Peki 2-3 yıllık genç bir firma olarak geldiğiniz noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Genç bir firmayız evet ama bu firmayı kurarken sermayemizin yanına tecrübemizi de eklemeyi ihmal etmedik. Bu süreçte geldiğimiz noktanın bizim için tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Geldiğimiz noktada ürün çeşitliliği açısından ciddi bir zenginliğe sahibiz. Pek çok ciddi markanın bayiliğini aldık ve sektörde söz sahibi olacağımızı gösterdik. Her yeni firmada olduğu gibi bize de ihtiyatla yaklaşıldı ilk yılımızda. Ancak bu dönem içerisinde sattığımız ürünler ve yaptığımız tüm çalışmalarda müşterilerimizi memnun etmek için harcadığımız çaba göz ardı edilmedi ve Mak Yapı ve Güven kelimeleri artık yan yana kullanılmaya başlandı. Yani zor dönemi geride bıraktık ve kritik eşiği aştık. Şimdi aynı samimiyetle çalışma zamanı.
 
Yapılarınızda çözüm ortağı olmaktan kastınız nedir? Bunu biraz açar mısınız?
 
Mak Yapı, inşaatın ilk aşamasından son aşamasına kadar yapılacak tüm işlerde fikirleriyle, ürünleriyle, işçiliğiyle müşterilerinin çözüm ortağı olmayı hedeflemektedir. Sorunların yerinde tespiti, uygun malzemelerin seçimi, fiyat ve ödeme kolaylığı,  kaliteli işçilik, iş bitiminde müşteri memnuniyetinin alınması ve çalışma sonrası çıkabilecek sorunlara tam vaktinde destek”¦
 
Tam vaktinde destek derken”¦.
 
Hani çok kullanılan bir söz vardır son zamanlarda. “Geciken adalet, adalet değildir” derler. Biz de “geciken destek, destek değildir” diyoruz.
 
Biraz da bayisi olduğunuz markalardan söz edelim. Yeni bir firma olarak doğrusu hangi markaların bayiliğini alabildiğinizi merak ediyorum.
 
Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli inşaat ürünleri firmalarının bayiliğini aldığımızı ve bayilik ağımızı daha da genişleteceğimizi söyleyebilirim.
Seramik ürünlerinde Graniser, Söğütsen Seramik, Altın Seramik ve Yurtbay Seramik gibi bayiliklerimiz var mesela.
Laminant Parke grubunda Türk Malı dendiğinde ilk akla gelen Çamsan'ın bayisiyiz. Çamsan dışında Poloclick, Eegger ve Terraclick diğer laminant parke bayiliklerimiz.
Yapı Kimyasallarında TermaTect ve Kalekim, Granitlerde  Hitit Seramik ve Akgün Granit,  Vitrifiye'de İdevit ve Turkuaz bayisi olduğumuz diğer markalar. 2013 yılı sonuna kadar bayilik ağımızı çok daha genişletmeyi düşünüyoruz.
 
Peki son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
 
Mak Yapı olarak, uygun fiyat politikasından vazgeçememeden, önce bölgede sonra ise tüm Türkiye'de akla ilk gelen marka olmayı hedefliyoruz. Bu yolda ilerlerken hizmetten kesinlikle ödün vermeden müşteri memnuniyetine odaklı hizmet sunma gayreti içerisindeyiz.
Konusunda deneyimli personelleriyle hizmet vermeye devam eden Mak Yapı “Yapılarınızda çözüm ortağınız” sloganıyla çıktığı bu yolda müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutarak ilerlemeye devam edecektir. Allah bizi çıktığımız bu yolda mahcup etmesin.
 
Teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.
 
Ben çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.