Makarna devi Barilla’nın toplam üretimi, 2014’te 1,8 milyon ton oldu. Satış geliri de 3 milyar 254 milyon Euro’yu bulan şirket, yüzde 3 büyüdü.


Bolu dahil dünyada 30 üretim alanı, 8 bini aşkın elemanı bulunan Barilla’nın 2014 rakamları İtalya’da basın toplantısı ile açıklandı. Grup CEO’su Cladio Colzani, toplantıda üretimlerinin artacağını ve büyümelerinin devam edeceğini vurguladı. Colzani, 2014’te yüzde 3 büyümelerine, üretimlerini 1,8 milyon tona getirmelerine rağmen su tüketimi ile karbon emisyonunu yüzde 20 kısmayı başardıklarını bildirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Guido Barilla ise çevre duyarlılığını önemli ve anlamlı gördüklerini dile getirdi. Barilla, bu anlamda bireylere ve dünyaya olumlu katkı sunacakları vaadinde bulundu. Barilla, şöyle dedi:

“Bunu başarmak için kendimize 3 hedef belirledik. İlki gıda ve beslenmeyle bağlantılı sorunları aşabilmek adına birikim elde etmek. Diğeri faaliyetlerimiz ve ürünlerimiz ile bireylerin ve dünyanın refahını temel alan bir şirket olabilmek. Üçüncü ve sonuncusu ise üretim yaptığımız her ülkede yerel bağlara, diyaloglara girmek ve yerel kalkınmaya katkı sunmak.”