Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han, elektrikteki kayıp-kaçak bedellerinin tüketiciye yansıtılmasının kanunlaşmasının önüne geçilmesini istedi.

Başkan Enver Han, gazetecilere yaptığı açıklamada, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarla Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile elektrikte kayıp-kaçak bedellerinin tüketiciye iadesini engellemek için kanun yapılma girişimine gidildiğini belirtti. Han, "Elektrik abonelerinde alınan kayıp kaçak bedellerinin alınmasının hukuki olmadığını düşünüyorum. Bu haliyle harcamasını yapmadıkları kayıp kaçak bedellerini ilgili dağıtım şirketleri tarafından ve Türkiye Elektrik Kurumu tarafından abonelerden alınmış olmasını hukuki bir tarafı olmadığını düşünmekteyiz." dedi.

Tüketici Mahkemeleri ve Yargıtay'ın, kayıp-kaçak bedellerinin vatandaşlara ivedi olarak iadesi noktasında bir karar verdiğini anımsatan Baro Başkanı Han, şunları ifade etti: "Meclis gündeminde bulunan kayıp-kaçak bedellerine ilişkin yasa maddesiyle bu bedelin vatandaşa iadesinin engellenmesi için kanun yapma cihetine gidilmiştir. Ben burada başta Malatya milletvekilleri olmak üzere tüm milletvekillerimize sesleniyorum. Kayıp kaçak bedellerinin kanunlaşmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Milletvekillerimizin vatandaşlarımızın yanında olmasını istiyoruz.”