Her yıl 700 bin turisti Antalya Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkaran bot turcuları Ruslardan sonra Avrupalı turistlerde de hayal kırıklığı yaşıyor. Bot turcuları, Manavgat Irmağı'nda bu yılın ilk 5 ayı verilerine göre Ruslarda yüzde 35, Avrupalı turistlerde yüzde 11 düşüş olduğunu söylüyor.

Sultan Botculuk Turizm İşletme Sorumlusu Yusuf Yüksel, ırmakta 11 büyük boy botla turistlere bot turu yaptırdıklarını, son 20 yılın en düşük sezonunu yaşadıklarını söyledi. Manavgat Irmağı'nın geçmiş yıllarda gözde turistleri Rusların bu sezon olmadığını belirten Yüksel, bu sene geçen yıl ilk 5 ayına göre Ruslarda yüzde 35 düşme olduğunu, düşmenin halen devam ettiğini kaydetti.
Avrupalı turistlerde de Almanlar hariç hepsinde ortalama yüzde 11 düşüşün olduğunun altını çizen Yüksek, "Bot turcuları son 20 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. Bot turizminde Ruslar yok sayılacak bir duruma geldi. Geçen yıl bu aylarda yaşanan Hollandalı turist yoğunluğu bu sene yok. Belçikalı turistler de yok. Bot turcuları çok kötü sezonu yaşıyor. Rus turistlerdeki düşüs devam ediyor. Bot turu çok kötü durumda." diye konuştu.
Bot turcusu Bilal Ersoy da Manavgat Irmağı'nda bu sene bot turlarını son yılların en düşük seviyesinde olduğunu söyledi.