Antalya Manavgat'ın ünlü misket karpuzu, Taşkesik Mahallesi'nde yetiştirilerek satışa sunuldu.

Manavgat Taşkesik'li misket kapuz yetiştiricisi Fatma Sarıkaya, bölgede yöre insanı tarafından 'misket karpuzu' olarak isimlendirilen karpuzu, babasından kalma tohumlarla yetiştirdiklerini anlattı. Misket karpuzunu kilosu 5 liradan satışa sunduklarını belirten Sarıkaya, Manavgat'a özgü karpuzun çekirdeğinin koyu siyah ve aromasının lezzetli olduğunu kaydetti.

Misket karpuzunu nostaljik olarak yetiştirdiklerini aktaran Sarıkaya, "Talebin çok yüksek olduğunu gördük. Tadı, kokusu ve aromasını bilen misket karpuzunu alıyor. Kilosunu 5 liradan satıyoruz." diye konuştu.

Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede 16 bin 500 dekar alanda yıllık 68 bin ton karpuz üretimi yapılıyor.