Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede 2 yılda ihracat oranının yüzde 62 seviyesinde arttığını söyledi.

MATSO yönetimi, ilçeden yurt dışına ihracat yapan firma sayısını ve ihracat oranını artırmak amacıyla üyelerine yönelik yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. Oda yönetimi yurt dışına yönelik proje hazırlıklarını sürdüren DENMİR Mermer ve Granit İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Taşar’ı ziyaret etti. Ziyarette MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Akın, Halit Torun ve Özgür Taşar yer aldı.

Ziyarette tesisleri gezdiren DENMİR Mermer ve Granit İşleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Taşar çalışma sistemleri ve şirketleri ile ilgili bilgiler verdi. 'Mermeriniz bizim için önemlidir' sloganıyla 1988 yılında sektöre girdiklerini ifade eden Taşar, Manavgat’ta doğadaki güzellikleri ev ve iş yerlerini canlandırmak için çalıştıklarını söyledi. 27 yıldır Manavgat ve Akdeniz Bölgesinde çok projelere imza atmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Taşar, 70 çalışanları ile en kaliteli hizmeti vermek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Halihazıda toplam 74 proje uygulaması yaptıklarını belirten Taşar, hedeflerinin yurt dışında da projelere imza atmak olduğunu ve bunun için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Manavgat ve Akdeniz Bölgesinde güzel projelere imza attıklarını anlatan Taşar, "Türkiye ve dünyanın her yerine proje yapabilecek kapasitedeyiz. Hem uygulamalı proje hem de toptan ve perakende satışta bölgenin sayılı firmalarından biriyiz. Proje çalışmalarımız genellikle otel, tatil köyü, banka Şubeleri, kamu hizmet binalarıdır. Sahip olduğumuz uzun referans listemize her yıl yenilerini eklemekten gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl 3 projeyi tamamlayarak temsil ettiklerini anlatan Taşar, 2016 yılında ise aynı anda 5 projeyi birlikte yürüterek bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Taşar, "Proje çalışmalarımızda kullanmış olduğumuz tüm taşlar ihraç malıdır. 5 tane inşaat mühendisi ve mimardan oluşan kalifiye teknik kadromuz bulunmaktadır. Tecrübeli teknik ekibimiz ve eğitimli idari personelimiz ile Manavgat ve Antalya bölgesinde kaliteli ve ayrıcalıklı bir Hizmet sunmaktan guru duyuyoruz." ifadesinde bulundu.

Boztaş, ilçede ihracatın artması için 2 yıl içinde bir çok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti. 2 yıl önce dünyanın farklı ülkelerinden 38 işadamını ilçeye getirerek, 'Merhaba Dünya' isimli organizasyonda Manavgatlı iş adamları ile buluştuklarını aktaran Boztaş, organizasyonu çok ilgi gördüğünü ve çok sayıda iş adamının bu sayede ihracat yaptığını kaydetti. İhracat oranının da yüzde 62 seviyesinde bir yükselme yaşandığını belirten Boztaş, her geçen gün ihracat yapan firma sayısında artış olduğunu sözlerine ekledi.