Mersin'in Anamur ilçesi ile Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinden sonra muz yetiştiriciliği denemesi Manavgat'ta başarılı oldu.

Denemenin başarı olmasıyla ülkede Alanya, Gazipaşa ve Anamur'dan sonra Manavgat'ta da tropikal meyve muzun yetişeceğinin görüldüğü belirtildi. Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Yeşim Travoğlu Demirtaş, ilçede muz üretiminde Boztepe ve Örenşehir mahallelerinin pilot bölge olduğunu söyledi.

İki mahallede örtüaltı üretimle muz üretimi yapan seraları teknik personeller Arda Öztürk ve Sabri Uysal'la birlikte ziyaret ettiklerini belirten Demirtaş, 2 mahallede 250 dekar alanda muz üretimi için sera kurulduğunu bunun 60 dekarında kurulma aşamasında olduğunu söyledi. 2 mahallede 250 dekarın dışında muz üretimi için 200 dekarın daha kurulması planlandığını vurgulayan Demirtaş, 2 mahallenin toprak, iklim, coğrafi yapısının Alanya, Anamur ve Gaziğaşa ilçellerinde olduğu gibi muz üretimine elverişli olduğunu kaydetti. Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Son 3 yıl içerisinde Örenşehir ve Boztepe mahallelerinde 250 dekar alana modern muz seraları kurulmuş olup 60 dekar kurulma aşamasında ve 200 dekarda kurulması planlanan alan bulunmaktadır. Toprakların muz yetiştiriciliği için oldukça elverişli olması ve bölgenin iklimi, muz yetiştiricilerini bölgemize çekmiştir. Modern muz seraları yetiştiriciliği üretim alanlarının arttırılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır."