Antalya'nın Manavgat ilçesinde portakal üretimi bir önceki yıla göre portakal üretimi 33 bin ton arttı. Antalya Finike'den sonra Manavgat Taşağıl portakalıyla ünlü turizm şehrinde portakal üretimi 27 bin tondan 60 bin tona ulaştı. Manavgat'ta toplam 16 bin dekar alanda 600 bin verimli portakal ağacı bulunuyor. Manavgat'ta geçen yıl üretilen 60 bin ton portakalın 15 bin tonunun 220 bin yatak kapasitesine sahip bölge otellerinde tüketildi. Başta Rusya olmak üzere portakal ihracatından Manavgat ekonomisine geçen yıl 100 bin dolar döviz girdisi sağlandığı belirtildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede bir önceki yıla göre 33 bin ton portakal artışının olduğunu söyledi. Hedeflerinin Manavgat altın susamı, Manavgat tahini, Manavgat zeytinyağını, Belenobası karpuzunu, Manavgat narı, keçi boynuzunu ve portakalı iç ve diş piyasada marka ürün haline getirmek olduğunu belirten Boztaş, "Manavgat'ın 7 değerli ürününü en iyi şekilde tanıtarak marka yapmak istiyoruz. Manavgat portakalını da tıpkı Finike portakalında olduğu gibi coğrafi işaretli ürünler arasında yer almasını sağlamak istiyoruz. Manavgat'ta 600 bin verimli portakal ağacı var." diye konuştu.

MANAVGAT'IN YÜZDE 18,9 ALANINDA TARIM YAPILABİLİYOR

Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede 2 milyon 237 bin dekar alanda, 423 bin 360 dekarlık alan olan yüzde 18,9'unda tarım yapılabiliyor. Geriye kalan yüzde 66,9'nu orman ve fundalık alan olduğu için tarım yapılmıyor. Orman ve fundalık alan ise 1 milyon 496 bin dekarı kaplıyor. Çayır ve mera alanı ise 107 bin dekar.