Manavgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MASMO), üyeleri için staja başlama hazırlık kursu açtı. MASMO toplantı salonunda başlayan ve hafta sonları da yapılacak kurs, 18 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek. Ardından kursiyerler, 24 Ekim tarihinde sınava girecek.

MASMO Başkanı Halil Gubaş, yaptığı açıklamada serbest muhasebeci ve mali müşavir olmak için en önemli adımlardan birinin, staja başlama sınavı olduğunu söyledi. Üyelerine yardımcı olmak için kursu açtıklarını belirten Gübaş, "Bu eğitime katılan adaylarımızın staj sürelerinden üç aylık bir süre stajlarından sayılacaktır. Kursumuzun düzenlenmesinde büyük emek sarf eden, başta MASMO Yönetim Kurulu Üyemiz Şinasi Gündüz olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize, eğitim kadrolarımıza, oda personelimize ve iştirak eden öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Başarılar dilerim." dedi.

Kursun ilk gününde, MASMO üyesi görevli eğitmen Düriye Boztaş Çoban, finans muhasebe konusunu anlattı. Üç aylık kursta kamu maliyesi, maliyet muhasebesi, meslek hukuku, temel hukuk, ticaret hukuku, vergi hukuku, denetim, iş, sosyal güvenlik hukuku, muhasebe standartları, iktisat, mali tablolar analizi, matematik, inkılap tarihi ve Türkçe gibi dersler işlenecek.