Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD) Başkanı Mehmet Kaba, 220 bin yatak kapasitesiyle her yıl 4 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Manavgat'ın dünya ile entegre olmuş nadir turizm şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

MAGİAD'ın Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) düzenlediği tecrübe paylaşım toplantısında konuşan Kaba, Manavgat'ta turizmde yakalanan bu başarının başka sektörde de hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından en fazla yatak kapasitesine sahip destinasyon olarak belirlenen Manavgat'a dünyanın 60'ın üzerinde ülkeden turist geldiğini belirten Kaba, bölgede turizm sektörünün ülke ekonomisine yıllık 4 milyar dolara yakın döviz girdisi sağladığını ifade etti.

Turizm sektörünün ilçede 55 bin kişiye iş istidamı sağladığını yıllık yatak artışıyla buna her yıl 2 bin ile 2 bin 500 kişinin eklendiğinin altını çizen Kaba, 60 ülkeden tatile gelinen Manavgat'ın ürettiği değerlerinin dünyaya pazarlamasının yine buradan yapılması gerektiğini vurguladı. Manavgat'ta 35 yıldır turizm sektörünün başat olmasına rağmen ihracat kavramının yeni yeni oluşmaya başladığına dikkat çeken Kaba, ilçede sürdürülebilir turizmi ve nitelikli tarım uygulamalarının hayat bulması için turizmin tarım, narenciye, ticaret ve örtüaltı nitelikli tarım uygulamalarıyla desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

MAGİAD olarak üyelerini, dünyada ürettikleri üründe pazar payları, pazar alanlarını yakından görme, analiz etme ve ufuk açması için yurtdışı fuarları ve iş toplantılarına götürdüklerini belirten Kaba, şunları söyledi: "Manavgat'ta üretilen ürünleri mutlaka dünyaya pazarlamamız lazım. Manavgat zaten turizmle dünyada tanıtan bir turizm destinasyonu. Manavgat ihracatla yeni yeni tanışıyor. MAGİAD olarak dünyanın farklı ülkelerinde ticaret köprüleri kurarak işadamlarımızın ihracatla tanışmasına öncülük yapıyoruz. Bu bağlamda Belçika'dan ABD'ye, Kazakistan'dan Çad'a, Japonya'dan Nijerya'ya, Almanya'dan Arnavutluk'a, Macaristan'dan Çin'e, Hollanda'dan Bosna-Hersek'e, Makedonya'dan Portekiz'e, Irak'a kadar ticaret köprüleri kuruyoruz. Özellikle bölgemiz zengin su kaynakları sebebiyle nitelikli tarım uygulamasına çok elverişli yer. Nitelikli tarım uygulaması bölgemizde yüzde 2,5 seviyesinde. Bunu yüzde 10'a çıkarırsak Manavgat'ta turizm gelirleriyle tarım gelirleri birbiriyle ahenkli gider."
İlçe ekonomisine nitelikli tarım uygulamalarından ise yıllık 200 milyon lira ekonomik girdi olduğu belirtildi.