Manavgatlı turizmciler, 2015 turizm sezonu öncesi Avrupa'dan sonra Baltık ülkelerinde de tanıtım yapacağını bildirdi. Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2015 yurtdışı tanıtımı turizm fuarlarına Hollanda Utrecht ve Vakantiebeurs fuarlarıyla başladıklarını söyledi.

Tanıtım fuarlarıyla ilgili açıklama yapan Barut, Hollanda'dan sonra Stuttgart- Almanya ve Zürih - İsviçre ile devam edeceklerini kaydetti. Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan fuar ile senenin 4. fuarında tanıtımını sürdürdüklerini belirten Barut, fuarlarda özellikle Manavgat standının ilgi odağı olduğu ve diğer ülkelere göre Türkiye'nin standının daha çok ziyaretçi aldığının gözlendiğini ifade etti.

Hamburg'un Alman pazarının önemli fuarlardan biri olduğunu belirten Barut, Hamburg dan sonra daha önce hiç katılamadıkları Estonya'nın Talınn kentindeki fuarda stant açacaklarını söyledi. Barut, "Baltık pazarının da Manavgat bölgesine artan ilgisi dolayısı ile burada da olmak gerektiğini düşünüyoruz. Estonya Talınn dan sonra Münih ve Budapeşte fuarlarında devam edecek olan tanıtımların ardından mart başında başlayacak olan İTB Berlin Fuarı'na odaklanacağız." dedi.