Manavgatlılar, polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki göstermek amacıyla banka şubelerine koştu.

Sabah erken saatlerde bankaya giden Bursalılar, hukuksuz yapılan yönetim değişikliğine tepki amacıyla paralarını bankaya yatırdı. Açtıkları pankartlarla operasyona tepki gösteren vatandaşlar, yaşananların hukuksuz olduğunu dile getirdi. Banka önünde toplanan mudiler 'Banka Asya bizimdir' kimse el koyamaz diye pankart açtı. Bank Asya'nın Manavgat Şubesi önünde para yatırmak için kuyruğa giren vatandaşlar, hangi algı operasyonu yapılırsa yapılsın evlerini, arabalarını ve ellerindeki bilezikleri bozdurarak bankalarına sahip çıkmaya devam edeceklerini bildirdi. Manavgat'ta kuyumculuk yapan sarraf Salih Güner, bankalarına yönelik bir yılı aşkındır yapılan zulüm ve algı operasyonlarını kınadıklarını söyledi. Algı operasyonuna tepki göstermek için toplamda Bank Asya'ya 50 bin Euro para yatırdığını belirten Güner, milletin alın teri birikimlerini hiç kimsenin algı oluşturmaya yönelik heba edemeyeceğini kaydetti.

Bu tür algılarla bir bankanın itibarıyla oynamaya yönelik girişimin dünyanın her ülkesinde anayasal bir suç olduğunu belirten Güner, bu suçu işleyenlerin eninde sonunda bağımsız yargı önüne çıkarak en ağır şekilde cezalandırılacağını ifade etti. Bank Asya'yı batırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Güner, "50 bin Euro yatırdım, ihtiyaç halinde evimi, arabamı ve neyim varsa satmaya hazırım. Türkiye'nin en saygın bankasının önüne eften püften sebeplerle Tomaları ve polisleri yerleştirirse ülkeye yatırımcı gelmez. Güney Doğu'da terör örgütü mensuplarının yol kesmesi ve kimlik kontrolü yapmasına seslerini çıkaramayanlar algı oluşturmak için bir bankanın önüne polis yığıyorlar. Bank Asya'ya yapılan zulmü kınıyoruz. Bankama sahip çıkmak için buradayım. Bankamızı batırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bu böyle biline." diye konuştu.

Manavgat'ta erkek kuaförlüğü yaptığı belirten İmran Uysal, algı operasyonu sonrası sabahın erken saatlerinde Bank Asya'ya para yatırmak için geldiğini söyledi. Mudilerin paralarını çekmesi için Bank Asya'ya bir yılı aşkındır bu tür algı operasyonlarının yapıldığını belirten Uysal, "Bankama sahip çıkmak için elimizden avucumuzda ne varsa getirdik yatırdık. Bankamızın dimdik arkasındayız. Bu tür algıların, bugüne kadar karşılığı olmadı olmayacakta. " ifadesini kullandı.

Bankalarına yapılan zulmü görünce Bank Asya'nın Manavgat Şubesi'ne para yatırmak için geldiğini belirten Neslihan Gürlek, çocuklarını toplayarak ellerinde avuçlarında ne varsa yatırdıklarını söyledi. Bankalarının sonuna kadar arkalarında olduğunu belirten Gürlek, bankaları için evini, arabasını ve en değerli takılarını satmaya hazır olduğunu kaydetti. Gürlek, "Bankama zor gününde yanında olmak için geldim. Para yatırarak bankama destek verdim. Bu tür algı operasyonları bizi yıldıramaz." dedi.

Remziye Yılmaz isimli ev hanımı da bileziklerini bozdurarak Bank Asya'ya destek için Manavgat Şubesi'ne geldiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde ağır bir trafik kazası geçirmesine karşı Bank Asya'ya yapılan zulmü görünce çocuklarıyla birlikte bozdurdukları bileziklerin parasının yatırmaya geldiğinin altını çizen Yılmaz, en değerli takılarını satarak bankasına destek olmaya devam edeceğini kaydetti.
İsminin yazılmasını istemeyen bir bayanda çocuğunun kumbarasında biriken 40 lirayı yatırmak için Bank Asya'ya geldiklerini söyledi.
İsmi açıklamak istemeyen bir başka bayanda annesinde kalma küpeleri bozdurarak bankasına destek için geldiğini belirtti.