Antalya'nın Manavgat ilçesinde tescilli araç sayısının 76 bin 877 olduğu bildirildi. Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı içerisinde toplam 6 bin 234 adet aracın kayıt tescili yapıldığı, yılı sonu itibari ile tescilli araç sayısının 76 bin 877 olduğunu kaydetti. Geçen yıl içerisinde 4 bin 996 adet sürücü belgesi verilmiş, yılı sonu itibari ile toplam sürücü belgesi sayısı 66 bin 886 olduğunu belirten İlhan, 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde ilçe merkezinde bulunan toplam 31 okulda, 6 bin 914 öğretmen ve öğrenciye trafik eğitim semineri verildiğini ifade etti.

MANAVGAT'TA BİN 869 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Ayrıca, ilçede faaliyet gösteren personel ve okul servis, toplu taşıma ile diğer ticari araç şoförlerine yönelik geçen yıl içerisinde 3 defa trafik eğitim semineri verildiğini vurgulayan İlhan, Antalya Valiliği koordinasyonunda 2011-2013 yılları arasında Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Antalya’da Yaya Önceliği ve Güvenliğini" sağlamak için Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Yaya Öncelikli Kent Projesi'ni Manavgat'ta hayata geçirdiklerini kaydetti.

Proje kapsamında ilçemiz Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sürücü kursları temsilcileri /eğitmenlerine eğitim verilerek sertifika dağıtımı yaptıklarını belirten İlhan, proje uygulaması kapsamında yine, projenin yürütüldüğü Antalya caddesi üzerinde 3 bin adet broşür ve önce yaya yazılı araçlar için hazırlanan bit adet yapıştırmanın dağıtımı yapılmış, yine aynı cadde olmak üzere yaya geçitlerinde araç ve yayalara yönelik bilgilendirme eğitiminin verildiğinin altını çizdi.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74.maddesine istinaden yayalara yol vermeyen toplam 41 adet araç sürücüsüne cezai işlem uygulandığını vurgulayan İlhan, "Geçen yıl içerisinde toplam 34 bin 417 adet araç ve sürücü kontrolü yapılmış olup 4 bin 581 sürücüye 2 milyon 267 bin 258 lira ceza yazılarak toplam bin 869 araç araç trafikten men edilmiştir. Yine geçen yıl içesinde ekiplerimizce yapılan kontrollerde 86'sı alkolden, üçü 100 ceza puanını doldurmaktan, 4'ü mahkeme kararı olmak üzere toplam 93 sürücü belgesine geçici olarak el konulmuştur." diye konuştu.

2014'TE MANAVGAT'TA 585 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Geçen yıl içerisinde 2 ölümlü, 322 yaralamalı, 261 maddi hasarlı olmak üzere toplam 585 trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 467 vatandaşın yaralandığını aktaran İlhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Trafik birimlerimiz, son yıllardaki etkin, planlı, programlı ve hedefe yönelik faaliyetleri kapsamında; yol kullanıcılarını, trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmeleri, güvenli bir trafik ortamı sağlayarak, trafik kazaları ve sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir."