Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın, 2015 yılında çiftçiler için 7 milyon liralık yatırımla 15 bin dekar alanı suya kavuşturacağı bildirildi.

Daire Başkanı Hayri Okkalı, kısa sürede faaliyetlere hız verdiklerini, sekiz ilçede 12 damlama sulama projesiyle yatırımları sürdürdüklerini söyledi. Okkalı, “Projelerle birlikte toplam 6 bin dekar alan sulamaya açıldı, 526 çiftçi de buralardan faydalanmaya başladı. Bu projelerin toplam bedeli 256 bin liradır. Gördes, Yunusemre, Alaşehir, Sarıgöl, Salihli, Turgutlu, Saruhanlı ilçelerimizde bu çalışmalar tamamlandı. Yine bu ilçelerimizde, kırsal alanda yaşayan yetiştiricilerimizin hayvanlarının içme suyu ihtiyacı için hayvan içme suyu göletleri tamamlanarak faaliyete başladı. 2014 yılı içerisinde altı tane hayvan içme suyu göleti tamamlanarak su tutmaya başlamıştır. Hayvan yetiştiricilerimiz, buralardan ihtiyaçlarını karşılamaktadır.” dedi.

2015 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Daire Başkanı Okkalı, etüt çalışmaları olumlu çıkan, temel sondajları yapılmış projelendirilecek altı yeni göletin müjdesini verdi. Okkalı, “2015 yılında Yunusemre Dağyenice Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Gördes Salur Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Gördes Oğuldur Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Gördes Çatalarmut Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Kula Ortaköy Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Selendi Tavak Küçük Ölçekli Sulama Göleti çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca 22 adet damlama suyu projesini de 2015 yılı için planladık.” diye konuştu. Koordinatörlerin, belediye başkanlarının, muhtarların taleplerini de dinlediklerini ve geri çevirmediklerini belirterek, “Bizlerden talep edilen 18 hayvan içme suyu göletimiz, 2015 yılı yatırım programına alınmıştır. 2015 yılı içerisinde bu projelerimizi gerçekleştirdiğimiz takdirde toplam 15 bin dekar alan suya kavuşacaktır. Manisa çiftçisine hayırlı olsun. 2015 yılı için planlandığımız projelerin toplam bedeli 7 milyon liradır.” dedi.

Yapılan çalışmalarla birlikte Manisa çiftçisinin suyu daha ekonomik kullanacağını kaydeden Hayri Okkalı, suya hasret kalan birçok çiftçinin de büyük gelir elde edeceğini ifade etti. Okkalı, “Damla sulama projeleri ve küçük ölçekli sulama göletleriyle birlikte çiftçi, ürünlerinden yüzde 30 daha fazla kâr elde edecektir. Ayrıca hayvan üreticileri de hayvan içme suyu göletleriyle daha rahat edecektir.” şeklinde konuştu.