Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısı, Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Saruhan Otel’in önündeki arazinin satışı ve elde edilecek gelirin 17 ilçeye eşit paylaştırılması konusu görüşüldü. MHP ve CHP’li üyelerin yanısıra AKP grubundan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ile Ahmet Cülen ve Muhittin Yıldız’ın oylarıyla kabul edildi. İlgili maddenin oy çokluğuyla kabul edilmesinde, meclise ikinci maddeden itibaren katılan AKP’li Orkun Şıktaşlı da büyük rol oynadı.

AKP döneminde belediye hizmet binası olarak temeli atılan ancak projedeki hatalar sebebiyle 2009 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından iptal edilen söz konusu arazinin akıbeti belli oldu. MHP grubu tarafından sunulan önergeyle bu arazinin satışından elde edilecek gelirin yüzde 55’inin 17 ilçeye paylaştırılması, yüzde 45’inin Büyükşehir Belediyesi’ne kalması görüşüldü. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, bahsi geçen yerin ticari alan olarak değer kazandığını ifade ederek, teklifin kabul edilmesini istediklerini söyledi. Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş da ilçe belediyelerinin maddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, satıştan 17 ilçenin pay almasını uygun gördüklerini bildirdi. Bu sırada AKP Grup Başkanı Zülfikar Gürcan’ın, elde edilecek gelirden Yunusemre Belediyesi’ne yüzde 20 pay istemesi tepkiye sebep oldu. Gürcan, “Biz 16 ilçeye yüzde 55 değil, yüzde 60 pay edilmesini, Yunusemre Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’ne ise yüzde 20’şer pay verilmesini teklif ediyoruz.” dedi. Başkan Ergün, Yunusemre ilçesinin diğer belediyelerden farkı olmadığını belirterek, “Biz hizmete her zaman destek veririz. Bize proje getirin, destek vermezsem benim adım Cengiz Ergün değil. Sizin yaptığınız abesle iştigal. Bu teklifi zaten 10 aydan bu yana size sunan, sizin talebiniz üzerine yüzde 27,5 Yunusemre, yüzde 27,5 Şehzadeler'e istiyoruz diyen başkanlar burada oturuyor. Bunun üzerinden 11 ay geçti. Geçen ay burada satış önergesini getirdiğimizde satılmama kararını onaylayan yine sizsiniz. Şimdi pişkinlik yapıyorsunuz. Bu kadarına da pes.” diye konuştu. Bahsi geçen arazide imar değişikliğine ihtiyaç olmadığına da değinen Ergün, “Burası zaten imarlı arazidir. Sizin imarı yükseltme talebiniz varsa dinleyeyim. İmarı yükseltmek istiyorsanız, daha yüksek gelir alalım.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada AKP grubu arazinin satışına ret verirken MHP ve CHP grupları kabul etti. AKP grubundan Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ile yine Gölmarmara’dan üyeler Ahmet Cülen ve Muhittin Yıldız’ın da kabul oyu kullanması üzerine Başkan Ergün, oyların sayılmasını istedi. Sayım sonucunda 34 MHP’li, 7 CHP’li ve 3 AKP’li meclis üyesinin "evet" oyu kullandığı belirlenirken AKP’nin 43 "hayır" oyuna rağmen arazinin satışı oy çokluğuyla kabul edildi.