Manisa Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü, şehre kaçak sebze-meyve girişini önlemek ve üreticiyi korumak amacıyla, denetimlerin sıklaştırıldığını bildirildi. Üreticiyi korumak amacıyla, denetimlerin artarak devam edeceğini belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren 5957 sayılı Hal Yasası’nın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü Akhisar ekipleri, kente kaçak sebze-meyve girişini önlemek ve üreticiyi korumak için denetimlerini artırdı. Haller Şube Müdürü Ferda Türker, denetimlerin genişletilerek devam edeceğini, amaçlarının üreticiyi korumak olduğunu söyledi. Türker, denetimlerin elektronik ortamda kayıt altına alındığını da kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca oluşturulan Hal Kayıt Sistemi’ne bildirim yapmayan mal sahiplerinin, elektronik ortamda takip edilerek kayıt altına alındığını belirten Türker, “Denetim noktalarındaki zabıta görevlileri ve maliye memurları, bilgisayar aracılığıyla mal sahibinin kente giriş yapacak malı hal kayıt sistemine bildirip bildirmediğine bakıyor. Bildirim yapılmamışsa, tutanak tutularak Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümeni’ne bildiriliyor. Encümen de malın miktarına ve bir gün önceki Manisa Sebze Halleri günlük ücret bültenindeki azami fiyata bakarak toplam değerinin yüzde 25’i oranında cezai işlem uyguluyor.” dedi.