Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nda, Türkiye-Tunus işbirliği fırsatları toplantısı düzenlendi. İki ülke arasındaki ticari işbirliği fırsatlarının görüşüldüğü toplantıda, bu işbirliğinin ilk adımları atıldı.

Tunus Ankara Büyükelçisi Mohammed Saleh Takeye, Türkiye ile ticari işbirliğini arttırmak istediklerini ve Manisa’yı da yakından takip ettiklerini söyledi. Kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Takeye, “Tunus ile olan ilişkilere Ticaret ve Sanayi Odası olarak katkı sağladığınız için teşekkür ediyoruz. Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkiler, tarihi ilişkilerdir. Biz bu ilişkilerin daha ileri seviyeye getirilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Özellikle iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin iyi olması, iki ülke arasında ivmenin artmasına büyük katkı sağlar. Bu bağlamda özellikle Manisa ile ilgili bazı bilgileri almak için bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Manisalı işadamları ile birçok ortak alanda işbirliği yapabileceğimizi düşünüyoruz. Manisa ile Tunus arasında ticari bir köprü kurmak istiyoruz. Bu görüşmelerin, ilerisi için ticari birlikteliklerin bir başlangıcı olarak düşünüyoruz.” dedi.

Türkiye ile Tunus arasında tarihe dayalı ilişkiler olduğunu belirten MTSO Başkanı Adnan Erbil de, “Büyükelçi Takeye ve Tunus heyetini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Tunus ile tarihe dayalı ilişkilerimiz bulunuyor. Tunus ile ticari ilişkilerimizi daha fazla geliştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bugün gerçekleşecek olan görüşmeler, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde ilk adım olur.” diye konuştu.