Manisa'nın Yunusemre Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak 5 bin 500 konutun ilk etabı olan bin 150 tane için ön müracaatlar alınmaya başlandı. Akgedik mevkisinde yapılacak konutlar için 30 Haziran 2015'e kadar müracaat edilebilecek, 6 Temmuz’da TOKİ’ye teslim edilecek. Yunuemre Belediyesi Beyaz Masa'ya yapılan başvurularda ilk gün yoğun ilgi oldu.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa’da yeni bir şehir kurulacağını söyledi. Çerçi, “Belirlenen kriterler var. Vatandaşlarımız bunları, belediyemiz bünyesindeki beyaz masadan ulaşabilir. 30 Haziran’a kadar bu süreç devam edecek. İhale süreci de yaklaşık üç ay gibi bir süre. İnşaat başladıktan sonra da kura çekimi yapılacak. Bizim 6 Temmuz’a kadar ilgili dosyaları TOKİ’ye ulaştırmamız gerekiyor.” dedi. 5 bin 500 konutun toplam bedelinin yaklaşık 550 milyon TL olduğunu aktaran Başkan Çerçi, ilk etap maliyetinin yaklaşık 115 milyon TL olduğu bilgisini verdi. İlk etap için bin 150 konutun 935’inin 2+1, 206’sının 3+1 şeklinde olacağını ifade etti.

Başkan Çerçi ayrıca Laleli ve Mesir mahallelerinde yapmayı planladıkları şehir dönüşümüyle ilgili çalışmaların ve örnek projelerin hazırlandığı bilgisini verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsasultan Mahallesi'nde yapmayı planladığı yenileme projesiyle ilgili son olarak karar alınan ortak çalışma hakkında bir gelişme olmadığını da belirten Çerçi, “Laleli ve Mesir mahallelerini kapsayan kentsel dönüşümle ilgili de önemli adımlar attık. Yaptığımız her çalışmayı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli yürütüyoruz. Bu yerinde kentsel dönüşüm olacak, yani oradaki vatandaşımızı alıp başka bir yere taşımayacağız. Proje bitiminde herkes aynı mahallesinde yaşayacak. Orası Yunusemre’nin merkezi olacak. En fazla sekiz katlı binalardan oluşturmayı düşünüyoruz. Yeşil alan bakımından da oldukça zengin olacak.” diye konuştu.