Manisa’da pazaryerlerinin işletmesi, Pazarcılar Odası’na devredildi. İlgili protokol Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa Pazarcılar Odası arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, pazaryerlerinin bir yıl süreyle denetimlerinde olacağını ifade etti. Şener, “Öncelikle bu protokolde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanları, Manisa’da pazaryerleriyle ilgili ciddi bir sıkıntı ve ihtiyacın olduğunu ifade ettiler. Bugün burada söylenen projelerin hayata geçirileceğine, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın inancı tamdır. Bugün imzalamış olduğumuz bu protokolün, halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise pazarcı esnafının sıkıntılarını yakından bildiğini belirterek, ilçeye modern bir pazaryeri kazandırmak için yapılan çalışmalarda sona geldiklerini bildirdi. Çelik, “Şehzadelerimiz'e modern bir pazaryeri kazandırmak için oda başkanımızla istişarelerde bulunduk ve ortak tespit ettiğimiz nokta olan, mevcut Alaybey Pazaryeri'nin altında bulunan Tariş üst birliğine ait olan depoların bulunduğu bölgenin altı otopark, üstü de çok katlı modern bir paza yeri olması konusuydu. Bu konuyla alakalı olarak gerekli görüşmeleri yaptık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, gerekli olan dosyalarımızı hazırladık. İnşallah bu süreçleri en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Şehir merkezlerinde yer sıkıntısı yaşandığından dolayı yeni pazaryerleri yapılamadığını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de, “Pazarcılar Odamız'la bir yıllık anlaşma yaptık. Belki 10 yıldan bu yana devam eden bir süreç var, biz bir yıl daha bu süreci uzatmış olduk. Sıkıntımız, şehrimizde modern pazaryerlerinin olmaması. Bunu mutlaka başarmamız lazım. Karaköy Pazaryeri'yle ilgili çalışmalar yaptım, 8-10 bin metrekarelik bir araziye ihtiyacımız var. Bu konuda girişimlerimiz var ama henüz netice alamadık. Esas mesele yer sıkıntısı. Zamanında imar yerleri pazaryerleriyle ayrılmadığı için bütün alanlar dolmuş durumda. Dolayısıyla cadde ve sokaklar pazaryerleri olarak uygun görüşmüş, bu da büyük sıkıntı oluşturuyor.” dedi.