Manisa Büyükşehir Belediyesi, il merkezinde yapılacak hafif raylı sistemin 2015 yılı yatırım programına alındığını bildirildi. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Burada konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, 2015 yılı ulaşım master planında hafif raylı sistemle ilgili bir proje olacağını söyledi. Bunların 18 aylık projeler olduğunu ancak 2015 yılı yatırım programına aldıklarını dile getiren Uzun, “Hafif raylı sistem projesi, 2015 yılı stratejik programımızda görünüyor. Dolayısıyla bununla ilgili çalışmalarımızı bu yıl içerisinde başlatacağız.” dedi.

2014 yılında kalan yatırımlara 2015 yılında devam ettiklerini aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, “2015'te önemli gördüğümüz yatırımlarımız var. Bu yıl içerisinde başlayacağımız en önemli yatırımlardan bir tanesi, Manisa merkezin katı atık bertaraf ve depolama tesisi yatırımız bizzat başlayacak. Mart ayı civarında ihalesi yapılacak. Her şey bitti, bakanlık izinleri tamamlandı. Şu anda ihale aşamasında, proje ve plan hazır. Akabinde ihale yapılacak. Manisa merkez Uzunburun mevkisinde yapılacak. Bunu tamamlamış olacağız. Manisa’da yeni yapılanma sürecinde Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kuruldu. MASKİ de yatırmalarına aynı şekilde devam etmekte. Birçok ilçede atık su arıtma tesisi yapılıyor. Devam eden projeler yürütülecek.” diye konuştu.

Vali Bektaş da 2014 yılını genel olarak Soma’da yaşanan büyük maden ocağı faciası sayılmazsa çok da başarısız geçirmediklerini söyledi. Özellik ihracat rakamlarına bakıldığında yüzde 7’lik artışla 4 milyar 300 milyon dolarlık ihracatın yakalandığını belirten Bektaş, “Türkiye’de en çok ihracat yapan ilk 10 il arasındayız ancak Manisa sanayi tesisleri açısından yeni tesislere sahip olduğu, birçok kuruluşun devam ettiği ve birçok kurulan sanayi tesislerinin üretime yeni başladıkları dikkate alındığında bu konuda önümüzün çok daha açık aldığını söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

‘GEDAŞ'TAN ÇOK ŞİKAYET GELİYOR’

Son dönemde Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (GEDAŞ)’den çok şikayet aldıklarını belirten Bektaş, “Gerek sanayiciler gerekse kırsalda yaşayan insanlarımız, elektrik arızalarından oldukça muzdaripler. Görüşmelerimiz devam ediyor. Elektrik altyapısının ciddi anlamda eskidiğini ifade ediyorlar. 950 kilometre, değişmesi gereken bir elektrik hattının varlığından söz ettiler. Çalışmalar devam ediyor. Bütün sıkıntıyı bir sezonda gidermek çok zor, çünkü çok büyük rakamlar ama herkes elinden geleni yapıyor. Umarız, bizim en büyük sıkıntımız, olağanüstü durumlara, beklemediğimiz olağanüstü durumlarda sıkıntı yaşıyoruz, beklediğimiz, öngördüğümüz durumlarda çok sıkıntı yaşamıyoruz. Özellikle olağanüstü durumlara hazır, deneyimli bir ülkeyiz, bir milletiz, bir devletiz ama ummadığımız durumlarda, öngöremediğimiz durumlarda kısa süreli de olsa sıkıntılar yaşıyoruz. Umarız 2015 iyi bir yıl olur.” dedi.