Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında yurt gezisine çıkan Dondurma Tanıtım Tırı’nın on dördüncü durağı Gaziantep oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce organize edilen Dondurma Tanıtım Tırından dağıtılan hakiki Maraş Dövme dondurmasına Gaziantepliler yoğun ilgi gösterirken kendilerine ikram edilen dondurmayı severek yediler.

1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesince yurt gezisine çıkan Dondurma Tanıtım Tırı’na Gaziantep halkı yoğun ilgi göstererek 7’den 70’e her yaştan insan akın etti.

Gaziantep Demokrasi Meydanı’nı dolduran Gaziantepliler Dondurma Tırı’ndan dağıtılan hakiki dövme Maraş Dondurması için uzun kuyruklar oluşturarak Kahramanmaraş Dondurma Festivaline verdikleri önemi gösterdiler.

8 Eylül 2017 Cuma günü Trabzon’dan yurt gezisine çıkan Kahramanmaraş Dondurma Tanıtım Tırı 14 ili gezerek gezisini Gaziantep’te noktaladı.