Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Bayazıt; kentte, yılda 4 bin ton civarında kuru buz üretildiğini söyledi.

Dondurmamızın meşhur olması kuru buz üretimini de artırıyor

Kuru buzun, Kahramanmaraş dondurmasının dünyaya tanıtılmasındaki en büyük avantajlardan biri olduğunun altını çizen Bayazıt, ''Kahramanmaraş'ın dondurmasının bu kadar meşhur olması, kuru buz üretimini de artırıyor" dedi. 

Bakteri barındırmıyor

Bayazıt, kuru buzun en büyük özelliğinin içerisinde bakteri barındırmaması ve çabuk uçmaması olduğunu ifade ederek, "Bu sayede hizmet verdiğimiz müşterilerimiz ürünlerini 72 saate kadar soğuk zincir bozulmadan taşıyabilmektedirler. Biz buradan Kanada'ya, Avustralya'ya kadar kuru buz ile dondurmalarımızı gönderebiliyoruz" diye konuştu.

Kuru buz, birçok sektörde kullanılıyor

Gıda ürünlerinde kullanılan kuru buzun, mutlaka gıda bazında saf karbondioksitle üretilmesi gerektiğini ifade eden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Bayazıt, şöyle devam etti:

 ''Kuru buz, gıda dışında  temizlik sektöründe de kullanılıyor. Temizlik sektörü, Türkiye'de yeni gelişmekte olan bir sektör. Bununla birlikte kağıt sektöründe, matbaa makinalarında, gıda imalatında, tekstil ve plastik sektöründe de kuru buz kullanılıyor'' şeklinde konuştu.