Antalya'nın Kundu sahilinde, Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından 1,4 milyar dolara yaptırılan Mardan Palace Otel'in borcundan ötürü icraya çıkarılmasının otelin operasyonlarını etkilemediği açıklandı.

2009’da Monica Belluci, Paris Hilton, Mariah Carey, Seal, Richard Gere, Sharon Stone ve Tom Jones gibi Hollywood yıldızlarının yanı sıra dünyanın ünlü foto model, manken ve şarkıcılarının da katıldığı törenle açılan Mardan Palace'ın, Antalya 4. İcra Dairesi'nce satışa çıkarılmasıyla ilgili, şirket CEO’su Natik Abbasov ile Genel Müdür Çetin Pehlivan tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Otellerinin icradan satışa çıkarılmasının, Türk bankalarıyla olan kredi ilişkilerinden doğan hukuki yansımaların sonucu olduğunu belirten Abbasov, bunun olağan bir durum olduğunu ifade etti. Farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren şirketler grubunun turizm alanındaki ilk projesi olan Mardan Palace Otel'in karşı karşıya olduğu icra sürecinin çözümü için şirketin hukuki danışmanlarının yürüttüğü görüşmeleri bir aşamaya geldiğini belirten Abbasov, bu sürecin misafir ağırlamayı sürdüren Mardan Palace Otel'deki turizm operasyonuyla hiçbir bağlantısı bulunmadığını açıkladı. Türkiye’nin tanıtımında, her platformda büyük rol oynayan Mardan Palace'ın, tüm sektör paydaşları tarafından sahiplenilmesi gerektiğini belirten Abbasov, bu tarz olumsuz haberlerin Türkiye'ye yatırım yapabilecek yabancı yatırımcılarda, Türk turizmi için kötü referans niteliği taşıyacağının unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Abbasov, yaşadıkları süreçte acenteler, tur operatörleri ve misafirlerinin gösterdiği desteğin ise mutluluk verici olduğunu söyledi.

Mardan Palace Otel Genel Müdürü Çetin Pehlivan da Türk turizm tarihinin en önemli yabancı yatırımlarından biri olduklarını ve hizmete kapılarını açtıkları 2009 yılından bugüne, bu tarz spekülatif haberlerin, bu tür büyük yatırımlar için beklenen bir süreç olduğunu söyledi. Bu durumun hizmet kalitelerini etkilemediğini ifade eden Pehlivan, aksine her yıl artan bir ivme ile 144 farklı ülkeden binlerce misafire, her biri kendi alanında uzman bin bir ekiple saray hizmeti sunmaktan ve bu ekibin bir parçası olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti. Çıkan haberlerin aksine şu an tam kapasite doluluk ile yaklaşık 3 haftadır süren Nevruz tatili kapsamında, İranlı misafirlere ev sahipliği yaptıklarını anlatan Pelivan, 2015 sezonu için özellikle iç pazar ve alternatif pazarlara yönelik hazırladıkları konserler ve programları için şimdiden rezervasyon aldıklarını ifade etti.

'Turizmin altın sarayı' olarak nitelendirdiği tesislerinin katıldığı yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ve tanıtımlarda da büyük ilgi gördüğüne değinen Pehlivan, ayrıca her yıl birbirinden farklı uluslararası konseptlerde gerçekleştirdikleri Hint, İran, Kazak ve Avrupa’dan gelen misafirlerin dillere destan saray düğünlerine imza atan Mardan Palace'da bu yaz sezonunda yapılacak düğünlerin dekor ve hazırlıklarının şimdiden yapılmaya başlandığını dile getirdi.