Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Mezopotamya Tarım Fuarı açıldı. Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen fuara bu yıl katılım arttı. Onlarca firma fuarda stant açarak ürünlerini sergiledi. Movapark AVM park alanında açılan fuarda gıda üreticileri, makine üretici ve firmaları, tarım aletleri, tarım ilaç ve tohumlarının yanı sıra tarımsal alanda kullanılan ürünler yer aldı.

Fuarın açılışına Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, STK temsilcileri, Kuzey Irak'tan ziyaretçiler, çiftçiler, tarım ve gıda üreticisi firmalar katıldı. Vali koçak, geçen yıl fuara 105 firma katılırken bu yıl ise 120 firmanın katıldığını söyledi. Koçak, “Bu tür organizasyonlar sektörlerin geldikleri noktaları aslında bize gösterir. Herhangi bir şehirde sınır ötesini aşan bir organizasyon yapılabiliyorsa orada sektör artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor, kendi sınırlarını aşabiliyor, hatta kendi ülke sınırlarını aşıyor diğer ülkelerle iş yapabilme kapasitesine ulaşmış demektir.” ifadelerini kullandı.

Fuar ile Mardin’in tanıtımına katkı sunulduğunu ifade eden Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulnasır Duyan, "Katılıma olan rağbetten dolayı yer sıkıntısı yaşadık. Amacımız uluslararası bir fuar alanı oluşturmak, bunun için çalışma yapacağız. Bu yılki fuarın katılımcıları başka illerden geldi, Irak Kürdistan Bölgesi'nden de katılımcılar fuarda oldu." dedi.

Makarna üzerine çalışan firmanın yetkilisi Faysal Çetin ise fuarda ürünlerini sergileme imkânı bulduklarını kaydetti. Çetin, bunun, üretici ile firmaların buluşması açısından önemli olduğunu bildirdi. Zümrüt Fuarcılık tarafından organize edilen fuar 19 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.