Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı mahalle ve yerleşim birimlerinde görev yapan muhtarlar, Artuklu'da kurulacak Ziraat Odası seçimlerinin oldu bittiye getirildiğini gerekçe göstererek basın açıklaması yaptı. Valilik binası yakınlarında muhtarlar adına basın açıklamasını Akbağ (Akres) Mahalle Muhtarı Musa Alan okudu.

Mardin'in Büyükşehir Yasası kapsamına alındıktan sonra yasa gereği kurumlarda değişiklikler olduğunu, merkez ilçenin Artuklu ilçesi ve kaymakamlığına dönüştürüldüğünü belirten Musa Alan, Artuklu Ziraat Odası 'nın yeniden kurulması için birilerine yetki verildiğini belirtti. Alan, "Bu yetkili 72 muhtarlığı dışlayarak kendine yakın 21 muhtarlıktan tespit ettirdiği delegelerle kongreye gitme gayreti içerisine girmiştir, Bizler, 72 Muhtarlığı temsilen diyoruz ki, basit bir azınlık çoğunluğu temsil edemez. Kaldı ki delege tespitlerinde, aldığımız duyumlara göre büyük ölçüde tüzük ve yasa ihlalleri yapılmıştır. Elbet de bu oyunlara sessiz kalamayız." dedi

Hiç kimse ile kişisel hesaplarının söz konusu olmadığı ifade eden Alan şöyle konuştu: "Ancak tüm çiftçilerimizin temsil edildiği Artuklu Ziraat Odası yönetiminin oldu¬ bittiye getirilerek çok basit bir azınlık tarafından ele geçirilmesi uygulamasını haklı ve demokratik görmüyoruz. Demokrasilerde seçim esastır atama ise özel hallerde geçici bir uygulamadır. 9 aydır sürdürülmekte olan bu atama oyunlarının sonlandırılarak Artuklu Ziraat Odasının normal seçimlere götürülmesi demokratik bir gerekliliktir. Bizler, temsil ettiğimiz halkımızın talepleri doğrultusunda Mardin Artuk' lu Ziraat Odası seçimlerinin yapılması, yönetimin oda mensuplarının iradesi ile belirlenmesi ve keyfiyetten doğan çiftçi mağduriyetlerine son verilmesini talep ediyoruz. İlgililere ve özellikle bu oyunlara destek veren siyasilere diyoruz ki,72 muhtarlıktan 21 muhtarlıktan hem sayısal hem de nüfus olarak daha büyüktür. Bizleri azınlığa ezdirmeye çalışanlar önümüzdeki seçimlerde karşılığını mutlaka alacaklardır. Zira Hak daima galip gelmiş ve gelmeye devam edecektir."

Muhtarlar açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.