Türkiye’nin önde gelen e-ticaret firmalarından Markafoni, Microsoft ile işbirliği anlaşması yaptı. Anlaşma uyarınca Markafoni, Microsoft’un bulut bilişim teknolojisinden yararlanarak e-ticaret altyapısını gülendirecek. Microsoft Türkiye CEO’su Tamer Özmen, "Microsoft’un bulut bilişim altyapısına yapmış olduğu yatırımın tutarı 15 milyar doların üzerinde. 100’den fazla veri merkezinde yer alan bir milyonun üzerinde sunucudan oluşan bu kadar kapsamlı bir bulut platformunu, sadece Microsoft sunabiliyor. Bulut AVM dediğimiz bu platform, hem tüketicilere, hem de platformu kullanarak satış yapan markalara sunduğu çözümlerle sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak." dedi.

Microsoft ve Markafoni arasındaki işbirliği, Markafoni Grubu CEO’su İlker Baydar, Naspers Grubu E-ticaret CEO’su Lawrence Illg, Microsoft Türkiye CEO’su Tamer Özmen ve Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Eda Uluca’nın katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıda konuşan İlker Baydar, yeni iş birliği kapsamında Markafoni’nin Türkiye’nin ilk ve en değerli online alışveriş platformunu hayata geçireceklerini söyledi. Baydar, "Markafoni olarak e-ticaret alanındaki yerel tecrübemizi Naspers’ın global deneyimi ile bir araya getirerek Türkiye’deki moda şirketlerinin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Türk moda şirketlerine, e-ticarete doğru bir planla başlamalarını sağlayacak danışmanlığı ve çözümleri sunacağız. Moda markalarının e-ticaret yatırımlarını bilinçli yapmaları ve bu alanda doğru adımları atmaları, pazarın sağlıklı büyümesi açısından önemli. Bu nedenle Markafoni ve Microsoft olarak onlara bu alanda kolaylaştırıcı olmayı umut ediyoruz." diye konuştu.

Naspers Grubu E-Ticaret COO’su Lawrence Illg de "Güçlü büyümemizin ardında birçok neden var ama en başında müşteri odaklı yaklaşımımız geliyor. Bu deneyimimizi ve Microsoft’un uzmanlığını Türkiye’de e-ticaret alanında büyümeyi ve başarı kaydetmeyi arzulayan Türk moda şirketlerine sunmayı hedefliyoruz. Markafoni ve Microsoft’un birlikte sunacağı bu hizmetle Türk markalarının da uluslararası e-ticaret standartlarını kolayca yakalayabileceğine ve bu sayede dış pazarlara açılabileceğine inanıyoruz. İş birliğimiz sayesinde Türkiye perakende ve e-ticaret pazarının hak ettiği hacmi yakalamasına da önemli bir katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

İş birliğinin detayları hakkında bilgi veren Microsoft Türkiye CEO’su Tamer Özmen, Microsoft olarak işletmelere yönelik verimliliği yeniden tanımladıklarından bahsetti. Microsoft Türkiye ve Markafoni iş birliğiyle, moda ve yaşam perakendesini teknolojinin gücüyle bulutların üzerine taşımayı amaçladıklarını kaydeden Özmen, "Microsoft’un Bulut Bilişim altyapısına yapmış olduğu yatırımın tutarı 15 milyar doların üzerinde. 100’den fazla veri merkezinde yer alan bir milyonun üzerinde sunucudan oluşan bu kadar kapsamlı bir bulut platformunu, sadece Microsoft sunabiliyor. Bulut AVM dediğimiz bu platform, hem tüketicilere, hem de platformu kullanarak satış yapan markalara sunduğu çözümlerle sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak." dedi.

"HEDEF, MARKAFONİ’Yİ MİCROSOFT’UN GLOBAL BAĞIMSIZ YAZILIM TEDARİKÇİSİ KONUMUNA GETİRMEK"

Microsoft olarak, Markafoni’nin e-ticaret servis sağlayıcısı olarak konumlanmasına ve bu alanda liderliğe oynamasına destek olacaklarını ifade eden Tamer Özmen, gelecek hedeflerinin Markafoni’yi Microsoft’un Global ISV’leri (Bağımsız Yazılım Tedarikçisi) arasında görmek olduğunu dile getirdi. Özmen, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Artık yap-sat modelinden anla-üret modeline geçtiğimiz yeni ekonomi düzeninde, e-ticaret pazarı da kendi içerisinde büyük fırsatlar barındırıyor. 35 milyonun üzerinde internet kullanıcımız var. Kredi kartı kullanım oranında Avrupa’da İngiltere’den sonra ikinci konumdayız. Lojistik altyapımız çok sağlam. Tüm bu verilere baktığınızda e-ticaretin son yıllarda bu kadar hızlı gelişmesi kaçınılmaz oluyor. Bizim de Microsoft olarak hedefimiz, geleceğin ekonomisi olarak nitelendirdiğimiz e-ticareti, geleceğin teknolojileri ile buluşturarak, Türkiye’den bu alanda yerli Amazon.com gibi başarı hikâyelerinin çıkmasına önayak olmak. Dünyanın her yerinde ISV olarak adlandırdığımız bağımsız yazılım tedarikçileri ile çalışıyoruz. Bu iş ortaklarımız Microsoft teknolojilerini kullanarak faaliyet gösterdikleri pazarda yenilikçi çözümlerle öne çıkıyor, pazar dinamiklerini değiştiriyor. SAP, WhatsApp, Foursquare global arenada Microsoft ile çalışan ISV’lerden sadece birkaçı. Bu iş birliği ile yerel ISV’miz olarak konumlandırdığımız Markafoni’nin uzun vadede global bir ISV olarak e-ticaret servis sağlayıcılığı alanında fark yaratmasını istiyoruz."

Microsoft’un büyük veri işleme teknolojisi hakkında bilgiler veren Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Eda Uluca ise "Biz, iş birliğimiz sayesinde Markafoni’nin müşterileriyle, ekibiyle, vizyonuyla inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Microsoft Türkiye olarak teknoloji çözümlerimizle bu potansiyeli ve vizyonu hayata geçirmeleri için onlara destek olacağız." dedi.

Program, basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.