Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün, sıkıntı yaşanan yerlere su sağlamak amacıyla 19 noktaya yapılacak sondaj için ihaleye çıkılacağı belirtildi.

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, İçme Suyu Daire Başkanlığı'nın, içme suyu sıkıntısı yaşanan yerlerde sondaj çalışmaları yapacağını söyledi. Bu kapsamda ihaleye çıkacaklarını belirten Koç, “Akhisar Hanpaşa, Zeytinliova, Gördes Akpınar, Köprübaşı Merkez, Gördes Merkez, Deliçoban, Fundacık, Dağyaka bağlısı, Kula Şeritli, Saruhanlı Büyükbelen, Selendi Mıdıklı Grubu, Pınarlar, Beypınar Azmanlar bağlısı, Turgutlu Güney, Yunusemre Muradiye, Sarıgöl Merkez, Şehzadeler Sancaklı Bozköy, Çınarlıkuyu, Salihli Adala ve Mevlütlü noktalarına açılacak sondajlarla içme suyu sıkıntısı yaşanan ilçe merkezi ve mahallelerimizin problemini çözeceğiz.” dedi. MASKİ'nin Manisa merkezde bulunan içme suyu tesislerine de takviyeler yapacağını belirten Koç, “Şehzadeler ilçesinde bulunan Akpınar tesisleri ve Yunusemre ilçesindeki Çapaçarık tesislerine de ilave sondajlar yaparak, merkezde oluşabilecek herhangi bir olumsuz duruma önlem almış olacağız.” diye konuştu.

İl genelinde altyapı sıkıntıları olduğunu da ifade eden Yakup Koç, “MASKİ atık su arıtma tesisleri, içme suyu arıtma tesisleri, içme suyu sondajları, içme suyu terfi ve isale hatları ile kanalizasyon sorunlarının çözümü noktasında gerekli olan çalışmaları gerçekleştirerek, ilerleyen zamanlarda Manisa’nın nüfus artış hızından kaynaklanacak sorunların da çözümünü kolaylaştıracak.” dedi.