Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan ve 250 bin yatak kapasitesine yaklaşan Manavgat'ta iş dünyası ekonomik canlılığın yerinde tutulması için alışverişlerin şehir merkezinde yapılarak piyasa canlılığının sürekli olmasını hedefliyor. 4 milyonun üzerinde turist ağırlayan Manavgat, ülkede cari açığı kapatmada en önemli sektör olan turizmden 3,7 milyar dolar döviz girdisi sağlıyor. 35 yıldır turizm sektörü geleneği bulunan Manavgat'ta 165'in üzerinde beş ve dört yıldızlı konaklama tesisi bulunuyor. Beş ve dört yıldızlı otellerin turist ağırlamaya bağlı mutfağa 1,1 milyar liralık alış veriş yaptığı, bunun 100 milyon liraya yakının Manavgat'tan karşılandığı tahmin ediliyor. Otellerin başta gıda malzemelerini Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, İstanbul, Kayseri, Ankara ve Bursa gibi değişik illerden karşıladığı belirtiliyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede uzun yıllara bağlı en baskın sektörün turizm olduğunu, bunu ikinci sırada tarım oluşturduğunu söyledi. İlçede ekonomik canlılığın sürekli olması için Manavgat'ın parasının yerinde kalması için alışverişlerin şehir içinde yapılması taraftarı olduklarını belirten Boztaş, yine aynı şekilde Manavgat'ta yetişen örtüaltı, tarım, küçükbaş, narenciye ve hayvancılık ürünlerinin pazarlanmasında en önemli potansiyel olarak konaklama tesislerini gördüklerini söyledi.

Manavgat'ta üretilen ürünlerin, turizm sektörü temsilcileriyle buluşması için geçtiğimiz günlerde 'Ne Varsa Manavgat'ta Var' kampanyasını başlattıklarını belirten Boztaş, sektör temsilcileri ve turizmcileri bu buluşmadan memnun kaldıklarını 'çoğunun bu ürünler Manavgat'ta üretiliyor muş ta haberimiz' yok dediğini hatırlattı.

Manavgat'ta konaklama tesislerinin yıllık 4 milyon turisti ağırlamaya bağlı 100 milyon adet yumurta, 6 milyon kilogram kırmızı et, 12 milyon kilogram beyaz et, 8 milyon kilogram domates, 15 milyon kilogram süt ve yoğurt, 5 milyon kilogram peynir ve 16 kilogram kavun ve karpuz tüketildiğini aktaran Boztaş, "Manavgat ekonomisinin yılın 12 ayı canlı olması için alışverişin ilçede yapılmasını istiyoruz. Manavgat'ta üretilen ürünleri pazarlanmasında en önemli avantajımız konaklama tesislerimiz. Otellerin ihtiyaç malzemelerini dışarıdan alma yerine Ne Varsa Manavgat'ta Var diyerek yerinde karşılanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Yazanoğlu Tahincilik ve Helvacılık firması sahibi Mustafa Yazan, firmalarının Manavgat'ta yıllık 150 ton helva ile 350 ton tahin imalatı yaptığını söyledi. Yıllık ürettikleri 150 ton helva ile 300 ton tahinin yüzde 80'nin Manavgat'ta turizme hizmet veren konaklama tesisine verdiklerini belirten Yazan, ilçede 70 beş yıldızlı otele tahin ve helva verdiklerini, bu sene otel sayısını 100'e çıkarmayı hedeflediklerimi kaydetti.