Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın AK Parti aday tanıtım toplantısı nedeniyle Nevşehir’e geleceğinin belli olmasından dolayı MEDAŞ yetkilileri geçen hafta duyurdukları elektrik kesintisi uygulamaktan vazgeçti.

Elektrik kesintileri dolayısıyla turizmcinin, çiftçinin, esnafın ve sanayicinin, ev hanımının kısaca tüm Nevşehir halkının işini engelleyen, yüzlerce şikayet alan MEDAŞ yetkilileri, yapacakları kesintiyi bu kez Enerji Bakanı gelince iptal etti. MEDAŞ’ın, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Nevşehir ziyareti dolayısıyla elektrik kesintisi yapmaktan çark etmesi Nevşehir halkının da tepkisini bir kez daha çekti. Vatandaşlar tepkilerini “Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Bakan geliyor diye elektrik kesintisinden vazgeçtikleri açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Madem bakım adı altında elektrikler kesilecekti. Yine kesselerdi. Bakan geliyor diye vazgeçmek, sonra yine yapacağım demektir. Yapacaksan niye vazgeçiyorsun. Yok eğer bakım çok önemli değilse ne diye vatandaşların tatil gününü zehir ediyorsunuz. Kesintiyi ertelediyseniz bu yine halka eziyet, çile demek değil midir. Bu ilin yetkili makamlarında bulunanların MEDAŞ’tan bunun hesabını sormasını istiyoruz” dedi.
BAKAN, ELEKTRİK KESİNTİSİNİ ENGELLEDİ
Nevşehir MEDAŞ yetkilileri geçen hafta mail yoluyla yaptıkları açıklama ile 12 Nisan 2015 Pazar günü il genelinde 09.00 ile 16.00 arasında elektrik kesintisi yapılacağını duyurmuştu. Ancak yine MEDAŞ tarafından 11 Nisan 2015 Cumartesi günü mail yoluyla yapılan açıklamada ise kesintinin iptal edildiği belirtildi. İptal gerekçesi ise “Enerji Bakanı Taner Yıldız Nevşehir'de olacağından dolayı, TEİAŞ kesintisi iptal edilmiştir” diye açıklandı.
Nevşehir MEDAŞ (MERAM Elektrik Dağıtım A.Ş.) tarafından 07 Nisan 2015 Salı günü mail yoluyla gönderilen açıklamada “ Nevşehir 2. Bölge İşletmesi sorumluluk alanı içerisinde yer alan bazı bölgelerde yapılacak çalışmalar nedeniyle programlı elektrik kesintisi yapılacaktır. Çalışmaların programlanan süreden erken tamamlanması halinde kesinti bitiş saatinden önce elektrik verilebilecektir” denilmişti. 12 Nisan 2015 Pazar günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan AK Parti aday tanıtım toplantısına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı kesinleşince aynı MEDAŞ yetkilileri bu kez 11 Nisan 2015 Cumartesi günü mail yoluyla yapılan açıklamada ise “Enerji Bakanı Taner Yıldız Nevşehir'de olacağından dolayı, TEİAŞ kesintisi iptal edilmiştir” açıklamasını yaptı.