Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, hidrokarbon ve mali piyasalarda istikrarsızlığın sürdüğünü söyledi. Medvedev’e göre yaptırımların baskısının devam ettiği Rusya ekonomisinde zorluklar devam ediyor.

Çok sayıda olumsuz faktörün varlığına dikkat çeken Medvedev, “Bunlar yapısal sorunlar… enerji piyasalarında, özellikle de hidrokarbon fiyatlarında devam eden istikrarsızlık… mali piyasalarda yaşanan dalgalanmalar sürüyor.” tespitinde bulundu.

EKONOMİK BÜYÜME SÜRECİ HENÜZ GÖRÜLMÜYOR

Uzmanların gelişmeleri tartıştığını, krizin dip yapıp yapmadığı konusunu ele aldıklarını ifade eden Medvedev, “Ekonomik büyüme yönündeki süreç henüz görülmüyor. Her durumda, hükümet sorumlu ekonomik politikalarını sürdürecek.” dedi.

Bütçe harcamalarının verimliliğini artırarak reel bütçe yaparak görevlerini yerine getireceklerini kaydeden Medvedev, “Sosyal programlar açısından son yıllarda uygulanan temel yükümlülükler yerine getirilecek. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi ve ithal ikame ekonomik modelin desteklenmesi devam edecek.” sözünü verdi.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 5,3

Ekonomik zorluklara rağmen tarım sektöründe ve diğer bazı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelere değinen Medvedev, “Mali istikrarın sağlanması için bankacılık sektöründe tedbirler artırıldı. Sanayi girişimcilerinin desteklenmesine yönelik kararlar alınıyor.” dedi.

İşsizlikle ilgili rakamlar konusunda bilgi veren Medvedev, “Temmuz ayında işsiz sayısı yüzde 5,3. Bu ILO rakamlarının altında ve normal. Hükümet beklenmeyen bir görüşme olduğunda bu alanda da destek sağlayabilecek fonları bulunuyor.” şeklinde konuştu.