Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplantının girişinde bugün mutlaka teklif bekliyoruz demiştim. İşveren heyeti bu çağrıyı ciddiye almıştır. Ciddi bir teklifle gelmek için cuma günü teklifle geleceğini ifade etmiştir.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mola verildi. Mola esnasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 3. toplu iş sözleşme görüşmelerinde toplantıya 45 dakika mola verildiğini ve oturumun devam edeceğini açıklayan Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: “3 yıl sigorta dolayısıyla eş durumundan yaşadıkları mağduriyet Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla kılavuzda yayınlandı. Toplu sözleşmenin kazandığını, hayata geçtiğini açıklamıştım. Yine aynı konu ile toplantıya başladık. Bu çalışmanın sadece Milli Eğitim konusunda değil, diğer konularda da teklifimizin hayata geçtiğini, bunun imzaya açıldığını, yönetmelikte değişiklik yapılarak bütün kamu görevlilerinin bundan faydalanacağını ifade ettim. Toplu görüşme kazanımı bugün itibariyle somuta dönüşmüş durumda.”

Yalçın, toplantının girişinde 'bugün mutlaka teklif bekliyoruz' dediğini hatırlatarak şöyle konuştu: “İşveren heyeti bu çağrıyı ciddiye almıştır. Ciddi bir teklifle gelmek için cuma günü teklifle geleceğini ifade etmiştir. Ben bu konuda ciddi bir teklifimizi beklediğimizi ifade ediyorum.”

Hizmet kollarının müzakerelerinin devam ettiğini kaydeden Yalçın, “Müzakereden ziyade, hizmet kollarının konuları bir değerlendirmeye tutuluyor. O yüzden hizmet konuları tasnif edilmiştir. Bunlar sırasıyla gözden geçiriliyor. Şimdiye kadar dört hizmet kolu gözden geçirildi. Diğerleri de öğleden sonra devam edecek.” şeklinde bilgi verdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantı esnasında masada yaşanan oturma krizi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Yalçın, “Masada bir provokasyonla karşı karşıya kaldık. Biz erkek kadın diye bir ayrım yapmıyoruz. Bunun ayrı ayrı zikredilmesi cinsiyet ayrımcılığıdır. KESK, bildirmedikleri bir ismi masada yetkili gibi oturtarak bir provoke girişimde bulunmuştu. Kamu işveren heyeti başkanı Çelik, konuşma yapabileceğini söylemişti. KESK bunu fırsata çevirerek aktörü haline getirmeye yönelik kasıtlı bir provokasyon yaptı. Buna şiddetle karşı çıktık.” diye konuştu.