Aktif Eğitim Sen Havza Temsilcisi Mehmet Urhan, Türkiye'de memurların yaklaşık yüzde 30'unun sendikasız olduğu düşünüldüğünde hak aramada, maaş zammında devlette sendikalı sayısının yeterli olmadığını belirtti. Urhan, "Yetkili sendika son yıllarda memurun hakkını savunamamıştır. Biz sendika olarak üyemiz olsun olmasın tüm memurların özlük hakları için mücadele ediyoruz. Samsun da bütün özel hastanelerle yapılan anlaşma gereği yüzde 15 ile 25 arasında üyemize, eşine ve çocuklarına indirim sağlanmıştır." dedi.

Samsun Havza Öğretmenevi Lokantası'nda basın mensupları ile bir araya gelen Aktif Eğitim Sen Havza Temsilcisi Mehmet Urhan, Aktif Eğitim Sen Havza Temsilciliği'nin bir yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Mehmet Urhan, sendikanın 2013 yılı sonunda kurulduğunu, Havza'da 25 üyesi bulunduğunu ifade etti. Urhan, "Sendikamızın açıldığı Kasım 2013 tarihinden sonra doğan çocuklarımız için 'Aktif Bebek Battaniyesi' genel merkez tarafından hediye edilmektedir. Havza'da aktif bebeklerimizin battaniyeleri üyelerimize hediye edildi. Türkiye'de bir ilk olarak üyelerimizin doğum günlerini, okullarında pasta keserek kutlamaktayız. Sendikacılığın bizcesini yapacağız diyerek çıktığımız bu yolda emin adımlarla gidiyoruz." diye ifade etti.

''FARKINDALIK OLUŞTURACAK TÜM FALİYETLERİ YAPIYORUZ''

Kuruluşları esnasında dedikleri gibi önce sendikasız memurlara dertlerini anlatıp onları sendikalı yapmayı amaçladıklarına işaret eden Urhan, şöyle devam etti: "Çünkü memurların hakkını savunabilmek için devlete şu kadar memur sendikalı ve haklarını talep ediyor denmeli idi. Türkiye'de memurların yaklaşık yüzde 30'unun sendikasız olduğunu düşündüğümüzde hak aramada, maaş zammında devlette sendikalı sayısının yeterli olmadığı görülmektedir. Hak arama mücadelesinde üye sayısı ne kadar çok olursa devlet ona dikkat etmektedir.Ancak yetkili sendika son yıllarda memurun hakkını savunamamıştır. Biz sendika olarak üyemiz olsun olmasın tüm memurların özlük hakları için mücadele ediyoruz. Farkındalık oluşturacak tüm faaliyetleri yapıyoruz. Sendika olarak Samsun'da bütün özel hastanelerle yapılan anlaşma gereği yüzde 15 ile yüzde 25 arasında üyemize, eşine ve çocuklarına indirim sağlanmıştır."

Urhan Aktif Eğitim Sen Havza Temsilciliği olarak sendika üyelerinin sosyal yaşamlarına yönelik hizmetlerin de artarak devam ettiğini ifade ederek, "Anlaşmalı firmalarımız ile üyelerimize umre turları düzenlenmekte. Ayrıca Öğretmenler Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi resmi ve özel günlerde her zaman üyelerimizin yanında olduk. Aktif Eğitim Sen hayatın her alanında olmaya devam edecektir." dedi.