Otomotiv sektörü oyuncularından Mercedes Benz, turizm sektörüne yönelik özel olarak ürettiği Yeni Sprinter 10+1 minibüsü beğeniye sundu. Türkiye’nin 13 farklı bölgesinde 15 Şubat-4 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Sprinter 10+1 Roadshow kapsamında İzmir’e gelen araç tanıtıldı. Etkinlik kapsamında Çeşme, Foça, Kuşadası gibi bölgenin önde gelen turizm lokasyonlarında tanıtılan araç, büyük ilgi topladı.

Yeni Sprinter 10+1 minibüs, dar sokaklardaki yüksek manevra kabiliyeti, bagaj hacmi, otomatik açılıp kapanabilen sürgülü kapısı, gruplar için ideal koltuk kapasitesi ve şehirlerarası seyahat etmek isteyen turistlerin beklentilerini eksiksiz karşılıyor. Güvenlik, konfor, tasarım, yakıt tasarrufu, geniş ve güvenilir servis ağı ile en çok tercih edilen Yeni Sprinter 10+1 minibüs, turizm sektörünün yanı sıra personel ve servis taşımacılığı yapan şirketlerinin de büyük ilgisini çekiyor. Mercedes Benz yetkililerinin verdiği bilgilere göre farklı uzunluk, yükseklik, ağırlık ve dingil mesafesi seçenekleri bulunan Yeni Sprinter, Türkiye şartlarına uygun olarak Almanya'da üretildi. Yeni Sprinter’lerin standart ve lüks donanım seviyesi olarak 2 farklı seçenekte satışa çıkarıldığını belirten yetkililer, fiyatların da 104 bin ila 114 bin TL arasında değiştiğini kaydetti. Araçta güvenliği de son derece önem verdiklerini aktaran yetkililer, "Yenilenmiş araç 3 nokta emniyet kemerli ve konforu arttırılmış yolcu koltukları, 55 santime kadar çıkarılmış bagaj alanıyla turizm taşımacılarının tüm ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. 5,9 m araç boyuyla, özellikle dar sokaklara sahip turizm bölgelerinde rahatlıkla kullanım alanı bulacak Sprinter 10+1’e ilgi şimdiden büyük." diye konuştu.

HASSAS SENSÖRLERLE SIKIŞMA KAZALARI ÖNLENİYOR

Sprinter 10+1 araçlar, yenilikçi BlueEFFICIENCY teknolojisi ve ECO start-stop fonksiyonuyla hem karbondioksit emisyonunu hem de yakıt tüketimini düşürüyor. Dört silindirli, 163 HP gücünde ve Euro 5 emisyonlarını sağlayan CDI turbodizel motoruyla da çevreyi korumaya devam ediyor. Kendi sınıfında sensörlü elektrikli kayar kapıya sahip tek fabrika çıkışlı Sprinter’da hassas sensörler sayesinde ufak bir dokunuşla dahi kapı geri açılabiliyor ve yaşanabilecek sıkışma kazalarını önlüyor. Kendi kategorisinde en güvenli araç olarak tanımlanan Sprinter’de 9. nesil “Elektronik Dengeleme Programı” (ESP) olan “ADAPTIVE ESP” ve rüzgar savrulma asistanı standart olarak sunuluyor. Değişken yük ağırlığını dikkate alarak aracın ağırlık noktasını hesaplayan bu sistem, araç güvenliğini büyük ölçüde arttırıyor. Araç aynı zamanda BAS fren destek sistemini, ASR anti patinaj sistemini, ABS anti blokaj sistemini ve EBV elektronik güç dağıtım fonksiyonlarını da sunmasıyla güvenlik standartlarını daha da yukarıya taşıyor. Araç, 5,9 metreküplük boyuyla özellikle dar sokaklara sahip turizm bölgelerinde rahatlıkla kullanım alanı bulurken standart ve lüks donanım seviyesi olarak 2 farklı seçenek ile satışa sunuluyor. Lüks paket kapsamında 5,8 inch ekran görüntülü Audio 15 radyo, kromajlı ön panjur, halojen sis farı, viraj aydınlatmalı bi-xenon farlar, far yıkama sistemi, hız sabitleyici, kilitlenir torpido gözü standart olarak sunuluyor.