Merhum İş adamı Temel Kaya’nın başarı öyküsü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin’in moderatörlüğünde düzenlenen konferans ile anlatıldı.

Üniversite-sektör iş birliği etkinlikleri kapsamında, merhum İş adamı Temel Kaya’nın hayatı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde (İÜ) düzenlenen ‘Merhum Sanayici Temel Kaya’nın İlham Veren Başarı Öyküsü’ başlıklı konferans ile anlatıldı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansın konukları arasında, Koçkaya Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya ve Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün yer aldı.

Temel Kaya’nın hayatını anlatan belgesel gösteriminin ardından konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Suat Gezgin, merhum Kaya’nın başarı öyküsünü anlatan ‘Sessiz Devin Kalesi’ adlı kitabın tanıtımı ile başladı. Gezgin, hazırlanan kitabı okuduğunda örnek alınacak lider bir kişiliği gözlemlediğini söyledi. Kitabın yazarı Bünyamin Aygün ise Temel Kaya’nın eğitime verdiği önemden bahsetti. Aygün, “İletişimcilere dahi örnek olacak bir yaşamı vardır. Böyle bir insanın hayatını yazmak sorumluluk ister. Bu sorumluluğu aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

“İnsanın edindiği eğitim onun en büyük sermayesidir”

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden merhum Temel Kaya’nın oğlu Cengiz Kaya, babasının hayata tek bir düzeyden bakmadığına vurgu yaptı. Kaya, “İnsanın edindiği eğitim onun en büyük sermayesidir. Hayat çok kolay, zor yapan bizleriz” dedi.

Konferans, soru-cevap bölümüyle son buldu.