Cumhuriyet dönemi sanayisinin sembol kuruluşlarından olan Merinos Fabrikası’nın eski çalışanları, eski fabrika alanında tekrar buluştu.

Bursa’da 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan Merinos Fabrikası’nın eski çalışanları, Bursa Kent Konseyi (BKK) Merinos Çalışma Grubu tarafından düzenlenen programda bir araya geldi. Buluşma öncesinde BKK Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Adısönmez ve üyeler, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. 77. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı programa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BKK Başkanı Semih Pala, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ve fabrikanın eski çalışanları katıldı. Birbirleriyle hasret gideren eski mesai arkadaşları, hatıraları tekrar canlandırdı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Fabrikası’nın 77 sene önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açıldığını ifade etti. Altepe, "Uzun yıllar Bursa’ya ve Türk ekonomisine katkı verdi. Merinos’ta dokunan kumaşlar dünya markası olarak satıldı. Bursa’da herkesin Merinos’la ilgili hatırası vardır. 20 bine yakın ailenin Merinos ile bağlantısı var. Benim de halam, amcam ve yakınlarım bu fabrikada çalıştı. Ben de 1975 senesinde Merinos Fabrikası’nda staj yaptım. Birçok hatıramız var. Merinos, Bursa’ya ayrı renk ve güzellik katmıştı. Bursa’nın sosyal hayatına değer kattı. İlk sinema gösterileri burada yapıldı. 2004 yılında işlevini tamamlayınca Merinos, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi." dedi.

BKK Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Adısönmez, ‘Merinos’ kitabının basılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Merinos isminin kaybolmaması için çalıştıklarını vurgulayan Adısönmez, tescilli Merinos markasının Bursa’da kalması gerektiğini söyledi. Şehir yöneticilerinin Bursa’yı marka şehir yapmaya çalıştığını, yeni markalar çıkarmaya çalıştığını hatırlatan Adısönmez, "Bir marka en az 50-60 senede çıkar. Elimizde Merinos gibi bir marka var. Bu markayı satmaya çalışıyorlar. Gaziantepli bir firma markayı almaya çalışıyor. Hatta bizim logomuzu taklit ediyorlar. Merinos markasının Bursa’dan gitmesini istemiyoruz. Yöneticilerin bu konuyla ilgilenmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Buluşmada, Merinos’un hayattaki en kıdemli çalışanlarından Sait Bildirener de söz alarak hatıralarını paylaştı. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BKK Başkanı Semih Pala tarafından ‘Merinos’ kitabı, Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Adısönmez’e hediye edildi.