Almanya'da Federal Milletvekili Klaus-Peter Willsch, Alman Meclisi'nin Yunanistan'a yardım için yarın oylayacağı üçüncü pakete hayır oyu kullanacağını açıkladı. Hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) meclis grubu üyesi olan Willsch, demokratik hakkını kullandığını söyledi.

Berlin'de basına açıklamada bulunan Willsch, hükümetin 'evet' çağrısına neden açıkça 'hayır' demesine gerekçe olarak, Yunanistan’a yapılacak yardım paketinin ülkeye fayda sağlayacağına inanmasını gösterdi.

"Bu tutumunuzdan AB’ye karşı olduğunuz gibi bir sonuç mu ortaya çıkıyor?" sorusuna ise Willsch, “Hiçbir şekilde AB’ye karşı değilim. AB üyeliği demek Euro para birimini kullanmak demek değil. AB’nin kurulma sebebi birlikte barış içerisinde Avrupa’da yaşamak demek. Tabii ki bir ülke diğer bir ülkeye sıkıntı durumunda yardımcı olacaktır. Fakat Yunanistan’ın durumunda bu yardımların sonunun gelmeyeceğini düşündüğüm için hayır oyu kullanacağım.” dedi.

Yunanistan’ın AB üyeliği tartışmalarının söz konusu olmadığının altını çizen Willsch, “Euro para biriminin Yunanistan’ın geleceği için doğru olup olmadığını tartışıyoruz.” diye konuştu.