Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜGİAD Çukurova Şubesi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen vahşi katliamı kınadı. Saldırıdaki hedefin ülkenin huzuru olduğu vurgulandı.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ne adına yapılırsa yapılsın şiddet kullanarak hedefe ulaşma zihniyetini insanlık dışı bir hareket olarak gördüklerini, şiddet kullananların işledikleri bu canice suçları tüm insanlığa karşı işlenmiş kabul ettiklerini kaydetti. Saldırının hedefinin ülkemizin huzuru, demokrasi, birlik ve beraberliğimiz olduğunu vurgulayan Aşut, "Saldırının ardından vefat eden birçok gencimizin Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve kentlerinden gelmiş olması bunun açık göstergesidir. Terör eylemleri arkasında şaibeler barındırır. Amaç, korku salmak ve akılcı düşünmeye engel olmaktır. Olayın aslını ortaya çıkartmak ve yeniden olmamasını sağlayacak tedbirleri almak devletimizin görevidir. Ancak, o zamana kadar terörün amacına ulaşmasına, bizi bölmesine, guruplara ayırmasına izin vermemeli, bu vahşi eyleme karşı toplu bir duruş sergilemeli ve bizi korkuların yönetmesine, terörün amacına ulaşmasına izin vermemeliyiz." ifadesini kullandı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı Başkanı Armağan Öner de Suruç'taki terör eyleminden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. 33 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan olayı, 'Hain saldırı' olarak nitelendiren Öner, “Bu eylemler ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin, terörün her türlüsünün karşısındayız. Milletimizin birlik ve bütünlüğüne, huzuruna ve barışına yönelik yapılan bu tür saldırılarla terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Her türlü etnik, dini ve mezhepsel unsurun barındığı bu topraklarda halkımız birlikte yaşamaya devam edecektir.” dedi.

Kişileri değil ülkeyi hedef alan saldırılara karşı toplumun, STK’ların, siyasilerin, kısacası bu topraklarda yaşayan herkesin ortak tavır alması gerektiğini vurgulayan Öner, “Bir yandan birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan teröre karşı durmak, diğer yandan da sağduyulu davranmak zorundayız” diye konuştu. Suruç’taki menfur saldırının arkasındaki kirli ellerin ortaya çıkarılması, sorumluların biran önce yakalanıp adalete teslim edilmesinin önemine de dikkat çeken Başkan Öner, “Bu sayede toplum vicdanı bir nebze olsun rahatlayacaktır. Bizler Suruç’ta meydana gelen hain saldırıyı bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.