Mersin Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan ilçenin Karaman'a bağlanmasını istedi.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden şehitlerinin tapu teslim programına; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Bakan Elvan ve Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ermenek’teki programdan sonra Mersin’in Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın daveti üzerine ilçeye geldi. Bakan Elvan ve Hisarcıklıoğlu, Mut protokolü tarafından karşılandı.

Mut Ticaret ve Sanayi Odası'nda Başkan Mehmet Gürsel Aydın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Ermenek’teki maden şehitlerine yapmış olduğu yardımdan dolayı duyduğu Mutluluğu dile getirdi. İlçede kayısı ve zeytin dikiminin her yıl artığını anlatan Aydın, "Mersin bölgesinin kayısı üretiminin yüzde 86’sı, zeytin üretiminde yüzde 57'si Mut'ta yetişmektedir. Türkiye’nin zeytin üretiminin yüzde 7'si ilçemizden karşılanmaktadır. İlçede yapımı planlanan baraj faaliyete geçtiğinde kayısı ve zeytinin geleceğinden endişe duymaktayız. İlçemiz göç vermektedir. Günlük olarak Karaman ilindeki fabrikalarda çalışmak için 2 bin işçi gitmektedir. İlçemiz ticaret, sağlık ve tarım sektöründe Karaman ili ile iç içe girdiğinden Karaman iline bağlanmak istiyoruz. İlçemiz enerji bölgesidir. Konya Karaman sanayisinin Silifke Taşucu Limanı'na ulaşması Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından 170 hektar alan sanayi bölgesi olarak tescil edilmiştir. Burada organize sanayi bölgesi talep ediyoruz. Ayrıca ilçemize tarım lisesi açılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Türkiye’nin en zengin ilçelerinden birinde bulunduklarının bilincinden olduğunu söyledi. Türkiye’nin en zengin ilçesinden birinin Mut olduğunu anlatan Hisacıklıoğlu, "Tek paraya ihtiyaç duymayan ilçemiz burasıdır. Allah buraya öyle bir şey vermiş ki, Türkiye’nin ilk turfanda kayısı ve zeytini burada üretilir. Mut Ticaret Ve Sanayi Odası inşallah, 5 yıldızlı hizmet veren dünyadaki odalardan bir tanesi olur. Bu kapsamda Mut ilçesine de bu yakışır.” diye konuştu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mut ilçesini Karaman'ın diğer ilçelerinden farklı görmediklerini söyledi.İlçenin son yıllarda çok gelişme kaydettiğini belirten Elvan, "Özellikle kayısı ve zeytin alanında inanılmaz bir artış oldu. Bu durumu bizde yakinen takip ediyoruz. Ulaşım itibari ile bazı sorunları var. Mut’u Silifke’ye bağlayan yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi gerekiyor. Özelikle yapılacak olan baraj yapımından dolayı yol konusunda biraz gecikme söz konusu. Bu yıl biz Silifke Mut karayolunun ihalesine çıkacağız. Özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntıdan dolayı, Karaman ve Konya bağlantısında bulunan Sertavul Geçidi ile alakalı Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından tünel çalışması projesi devam etmektedir. Proje bu aylarda bitecek ve bunun ihalesine çıkacağız. Bu proje hayata geçtiğinde Sertavul Geçidi'nde yoğun tipi, kar ve heyelan tehlikesi ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Mut Ermek bağlantı yolu iyileştiriyoruz. Gülnar bağlantısı içinde çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında Ermenek, Anamur ve Alanya bağlantılarının çalışmaları devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Lütfi Elvan’a, Mut Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından özürlülerin yaptığı Mut kalesi tablosu hediye edildi.