Baden-Württemberg Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, Kalifiye İşgücü İttifak Birliği yetkilileri ile görüştü. Görüşmede, Kalifiye İşgücü İttifak Birliği’nin eyalet hükümetinden özellikle mültecilere Almanca dil desteği, meslek eğitimi imkanı sağlanması ve yabancı diplomaların tanınması konularında talepleri oldu.

Eyalette mültecilere yönelik çalışma yasağını üç aya düşürdüklerini belirten Bakan Schmid, "Mülteciler kendi ülkelerinde büyük acı ve zorluklar yaşadıkları için buraya geldiler. Yeni bir ülkeye yerleşmiş insanlar için iş hayatı yeni bir fırsat demektir. Ayrıca bu sayede mültecilerin normal hayata daha çabuk şekilde dönmesine de katkı sağlanıyor. Bu, aynı zamanda bizim için nitelikli iş gücü yetersizliğinin azaltılması anlamına geliyor." dedi.

Meslek sahibi mültecilerin oturumuyla ilgili sorunlara kalıcı çözüm aradıklarını ifade eden bakan, “Bu konuyla ilgili karar alabilmemiz için bazı yasal değişiklikler gerekiyor.” dedi. 2011 yılında kurulan Kalifiye İşgücü İttifak Birliği özellikle göçmenlerin iş hayatına uyum sağlamasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Birlik’te Göç ve Mülteciler Federal Dairesi, Federal İş Ajansı ve bazı bakanlıklardan yetkililer ile işveren, sendika, sivil toplum örgütleri ve kiliselerden temsilciler bulunuyor.

Birliğin hedefleri arasında ayrıca, meslek eğitimini güçlendirmek ve genişletmek, kadınların ve yaşlıların istihdamını artırmak, uzun süreli işsizlikleri ortadan kaldırmak, tam gün istihdamı teşvik etmek ve uzmanlar arasında ittifaklar kurmak yer alıyor.