Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Bağ-Kur emeklisi esnafların maaşlarından yapılan yüzde 15 kesintinin kaldırılması, faizsiz teşvik kredisi, okul ile kışlalarda kayısı dağıtılması konusunda hükümetten destek beklediklerini belirtti.

Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ‘esnaf mektubu’ adı altında bir talep yazısı gönderdiklerini bildirdi. Esnaf adına somut destekler umut ettiklerini ifade eden Keskin, “Bu yüzden esnaf ve sanatkardan bu gelişimi beklemek için en azından talep edeceğimiz 3 müjdeyi vermenizi umut ediyoruz. Esnaflık ruhunun ve esnaflık kültürünün canlı kalabilmesi için üç başlık altında ki taleplerimizin, esnaf ve sanatkarımıza bu dönem içinde müjde olarak verilmesini bekliyoruz” dedi.

İlk taleplerinin esnaf emeklilerinin maaşlarından yapılan yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesintisinin kaldırılması olduğunu dile getiren Keskin, ikinci olarak 3 yıl vadeli, faizsiz en az 50 bin TL’lik destek teşviki beklediklerini açıkladı. Keskin, ticari faaliyet içerisinde olan, sicil kaydı bulunan taksici, minibüsçü, nakliyeci ve servisçi esnaf için bir kereye mahsus olmak üzere araç yenilemesi için teşvik verilerek ÖTV ve KDV muafiyeti verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak devlet aracılığıyla okul ile kışlalarda kuru kayısı dağıtılmasını talep eden Keskin, “2014 yılında yaşanan don olayı ilimiz ekonomisine gerçekten büyük bir darbe vurmuştur. Sizlerden isteğimiz okullarda, askeri birliklerde, üniversitelerde, hastanelerde vb. kurumlarda dağıtımı yapılacak olan ürünlere kayısının eklenmesi hem insan sağlığına hem de ilimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.