Metro Toptancı Market, Türkiye genelindeki 32. satış noktasını Malatya’da açtı.

Malatya’nın yerel ürünlerinin ön plana çıktığı Metro mağazasının açılışına Malatyalılar da büyük ilgi gösterdi. Türkiye’deki 25’inci yılını dolduran Metro, yaklaşık 5 bin metrekare satış alanına sahip Malatya mağazasıyla, Malatya ve yakın bölgede hizmet veren profesyonellerin güçlü iş ortağı olmayı hedefliyor.

Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, açılışta yaptığı konuşmada, bundan böyle Türkiye tarım ihracatının lokomotif şehirlerinden, dünyanın bir numaralı kayısı üreticisi olan Malatya’da da profesyonellere hizmet vereceklerini söyledi. Özerkan, “25. yılımızı kutladığımız Türkiye’de, ilk günden bu yana profesyonellerin en güvenilir iş ortağı olmak hedefiyle çalıştık. Hep uzun soluklu ilişkiler kurmaya önem verdik. Bugün, 5.000 kişiye istihdam sağlıyor, toplam 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunuyor, 3 binin üzerinde tedarikçiyle işbirliğimizi büyük verimle devam ettiriyoruz.” dedi.

Metro’nun global düşünüp, yerel hareket eden bir şirket olduğunu vurgulayan Özerkan, şöyle konuştu: “Bugün Metro mağazalarında satılan ürünlerin yüzde 97’si Türkiye’de üretilmektedir. Mağaza açtığımız illerde, yerel üreticilerle çalışmak ve onlara destek vermek, önceliğimizdir. Yerel üreticilerle uluslararası bilgi birikimimizi paylaşmamız, üretilen ürünlere uluslararası kalite standartları da getiriyor. Yüksek standartlarda üretilen birçok yerel ürünümüzü hem mağazalarımızda satışa sunuyor, hem de farklı Metro ülkelerine ihraç ediyoruz.”

ARAPGİR ÜZÜMÜ, HEKİMHAN CEVİZİ RAFLARINDA…

Metro’da satılacak ürünleri belirlerken, bölgenin var olan değerlerinin korunması ve ticari değer kazanması için de büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, “Bu doğrultuda Malatya’nın en önemli tarım ürünü olan coğrafi işaretli ‘Malatya kayısısını’ ve birçok diğer yerel ürünü desteklemek amacıyla mağazamızda özel bir alan ayırdık. Ayrıca Türkiye genelindeki tüm mağazalarımızda Malatya Kayısısı satışı yapıyoruz. Yine Malatya’nın önemli ürünlerinden Arapgir üzümü, Yeşilyurt kirazı, Hekimhan cevizi gibi yerel ürünler Malatya mağazamızın raflarında tüketicilerimizle buluşacak” diye konuştu.

Metro Toptancı Market Malatya Mağazası İşletme Müdürü İbrahim Kantekin de “Haftanın 7 günü açık olacak mağazamız hafta içi ve cumartesi günleri 08.00’den 21.30’a, pazar günleri ise 09.00’dan 21.30’a kadar hizmet verecek. Mağazamızda 100’ün üzerinde tam zamanlı çalışma arkadaşımız müşterilerimizin hizmetinde olacak. Personelimizin yüzde 96’sı Malatyalı.” şeklinde konuştu.