Karaman ve ilçelerinde nisan ayında meydana gelen don nedeniyle elma ve diğer sert çekirdekli meyve bahçeleri zarar gören çiftçiler için Başbakanlık Sosyal Kültürel ve Ekonomik İşler Başkanlığınca 10 milyon TL ödenek tahsis edildi. Söz konusu ödeneğin üreticilere ödenmesi amacıyla müracaatlar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce alınmaya başlanırken son başvuru tarihi 8 Temmuz 2015 olarak belirlendi.

Çalışmalar kapsamında İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin ve şube müdürleri zarar gören bazı bahçelerde incelemelerde bulundular. İl Müdürü Keskin don zararı ödemesi çalışmaları kapsamında Karaman Valiliğince bir yönerge hazırlandığını belirterek, yönerge kapsamında elma, ceviz, badem, kiraz, nar, erik, kaysı, şeftali, vişne ve zeytin ürünleri yüzde 30 ve üzerinde zarar gören üreticilere ödeme yapılacağını ifade etti.
Müracaatların İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce alınacağına ve 8 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğine dikkat çeken Keskin, İl Müdürlüğü teknik ekiplerince müracaatta bulunan üreticilerin meyve bahçelerinde yerinde inceleme ve tespitlerin yapılacağını, tespit çalışmalarının temmuz ayının sonuna kadar tamamlanarak ağustos ayının ilk haftasında köylerde icmallerin alınarak askıya çıkılacağını aktardı.

Müracaat eden çiftçilerin söz konusu tarihlerde askı icmallerindeki bilgilerini kontrol etmeleri, askı süresi sonunda kesinleşen il ve ilçe icmallerinin, üreticilere ödemelerin yapılması için Karaman Valiliğine gönderileceği bildirildi.