Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimin Türkiye’ye açacağı ekonomik hasarlara ilişkin açıklama yaparak, “Zaten çok ciddi bir sarsıntı içerisinde olan ülke ekonomisi yeniden seçim ile birlikte katrilyonlarca lira zarara uğrayacaktır. Olan vatandaşımıza oluyor. Ülkemizi soyup soğana çevirdiler.” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, 1 Kasım 2015’te yapılacak olan seçim konusunda bazı değerlendirmelerde bulundu. Yeniden seçim kararının devlete 3 milyar liralık ek külfet getireceğinin altını çizen Kilci, “Seçim takvimi sürecinde ülke genelinde binlerce aday adayının olacağı yönünde tahminler yürütülüyor. Dolayısıyla tüm süreç boyunca ekonomik olarak çok ciddi rakamlar harcanacağı muhakkak. Bilindiği üzere zaten 3 ay önce bir genel seçim yapılmıştı. Ancak 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP’nin koltuk sevdası uğruna hiçbir siyasi parti ile koalisyon yapmaya yanaşmamasının faturasını ödeyen yine halkımız olacak. Bazı istatistik uzmanları, yeniden seçimin dolaylı olarak Türkiye’ye maliyetinin 12 milyar lirayı bulacağını ifade ediyor. Anlayacağınız olan yine garibana, fakire, yoksula ve vatandaşa olacak.” diye konuştu.

SANAYİCİ, ULUSLARARASI BANKALARIN KREDİLERİ GERİ ÇAĞIRMA RİSKİNİ YAŞIYOR

Piyasaların zaten sıkıntı içerisinde olduğunu hatırlatan MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, genel piyasadaki istikrarsızlığın ülke ekonomisini de çok ciddi çalkantıya düşürdüğüne değindiği açıklamasında şunları söyledi: “Organize sanayi bölgelerinde iş yapan küçük ve orta ölçekli işletmelerden üreticiye kadar herkes sıkıntı ile boğuşuyor. Birçok müteşebbis ve yatırımcı bankalarda olumsuzluklar yaşıyor. Bazı çok uluslu bankaların kredileri yeniden geriye çağırma ihtimali fazlalaştı. Ufak tefek sorunlarından dolayı bile bazı girişimcilerin ileriye dönük kredilerinin bile istenmeye başlaması çok ciddi bir paniğe ve sıkıntıya sebep olacaktır. Döviz-borsa-faiz üçgeninde oynayanların ülkeyi soyup soğana çevirdiği ve bunların kim olduğu milletimiz tarafından gayet iyi bilinmektedir. Zaten dar gelirli olan vatandaşımız perişan bir vaziyette. Mutfaklar adeta yangın yerine dönmüş durumdadır. Kış hazırlıklarının başladığı şu günlerde bir taraftan da okul masrafları ile her şeyin artacağını düşününce ülkemizin ve ekonominin yangın yerine döneceği uyarısında bulunmak kaçınılmaz hale geliyor. Halkın büyük bir çoğunluğu geçim sıkıntısı ile boğuşurken, tüm AKP’lilerin rahat içerisinde olduğu, devletin tüm imkânlarını kullanarak yandaşlarını rahat ettirmek için seçim hazırlığı yaptıkları da herkes tarafından bilinen acı gerçeklerdir. Bu manada AKP yandaşlarının hiçbir sorunu yok. Allah fakir-fukaraya ve yandaş olmayanlara kolaylık versin.”

Kilci, AKP’nin 13 yılda bataklığa sürüklediği ülke ekonomisini düzlüğe çıkartacak reçetenin Milliyetçi Hareket Partisi’nde olduğuna dikkat çekerek, “MHP kadroları, AKP’nin batırdığı ekonomiyi ayağa kaldırmak için gereken tüm teknik ve reel çalışmaları yapmış, reçetesini hazırlamıştır. MHP kadrolarınca özellikle son iki yıldır çalışılan ve halen üzerinde düzenlemelerin yapıldığı ekonomik reçete, halkımızın bize vereceği yetki ile hayata geçirilecek ve Türkiye refaha, huzura, istikrara uyanacaktır” dedi.