Turizm Medya Grubu’nun anketine göre kongre, toplantı ve etkinlik (Meetings, Incentives, Congress, Events-MICE) sektörünün en büyük sorunu siyasal ortam. Onun ardından ülkelerin Türkiye ile ilgili menfi algıları ve haksız rekabet geliyor. 800 firma ile yapılan anket sektörün gelirlerinin giderek arttığını ortaya koyuyor. Firmaların yüzde 29,3’ünün 1 ila 5 milyon Euro, yüzde 21’inin 1-3 milyon Euro, yüzde 20’sinin 5 milyon Euro geliri bulunuyor.

Etkinliklerin en yoğun olduğu ay Mayıs, en yoğun olduğu il de Antalya.
Firmaların yer tercihlerini belirleyen en önemli faktörün yüzde 54,3 ile maliyet ve bütçe olduğu görülüyor. Onu yüzde 18,6 ile kapasite ve kalite, yüzde 12,3 ile mekân, yüzde 4,9 ile konaklama ve otel kalitesi takip ediyor.

Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman “Kongreler, toplantılar, etkinlikler, festivaller, davetler ve pek çok etkinlik türü ekonominin büyümesinde önemli rol oynuyor. Toplam 800 firma gibi yoğun bir katılımın olduğu dev anketin bulguları ortaya koyuyor ki MICE sektörünün ekonomiye katkısı çok büyük.” dedi. Ataman şöyle devam etti:

“Kendi alanında dünyanın 3. büyük MICE fuarı olan ACE of MICE fuar ve ödül töreni ile kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün büyüklüğünü arttırarak dünyaya açılmasını mümkün kılıyoruz. Dünya çapında kongre, toplantı ve etkinlik satın alıcılarını ülkemizde ağırlayarak binlerce delege katılımcılı toplantıların ülkemize gelmesine imkân tanıyoruz. Bunun yanı sıra paneller, seminerler ile dünyaca ünlü isimleri Türkiye’ye getirerek yeni trendlerin takip edilmesine imkân sunuyoruz.”