AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Kahramanmaraş-Göksun kara yolunda incelemelerde bulundu.

Milletvekili Dilipak, yapımı devam eden Kahramanmaraş - Göksun kara yolundaki tüneller ve yol çalışmalarını gazetecilerle gezdikten sonra yaptığı açıklamada, yol ve tünel çalışmaları ile ilgili yargı sürecinin tamamlandığını belirtti.

2018 itibariyle Göksun-Kahramanmaraş arası, 2017 sonu itibariyle de Çağlayan ve Tekir tünelinin açılmış olacağını, Andırın yol ayrımında Göksun tünel çıkışına kadar bir sorunun kalmayacağını ifade eden Dilipak, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Göksun-Kahramanmaraş arasında 18 ile 22 kilometre arasında bir kısalma ön görüldüğünü dile getiren Dilipak, bununla birlikte de Türkiye'nin bir güzergah boyundaki en uzun tüneline ulaşmış olduğunu söyledi.

Dilipak, "Bu yolla yaklaşık 16 buçuk kilometreyle bu tünel ve viyadüklerin yapılmasıyla normal bir yol uzunluğunun 650-700 kilometrelik aynı standartlarda normal yolun yapılmasında eş değer para harcanıyor. Bugünkü nominal hesaplamalarla bu yol yaklaşık 2 buçuk milyara mal oluyor. 2 buçuk milyar 2001'den önceki eski Türkiye'nin yaklaşık 3,4 yıllık toplam yatırımından daha fazla yatırım olmuş oluyor." diye konuştu.

15 Temmuz şehitlerini rahmetle andığını dile getiren Dilipak, şunları kaydetti:

"Güçlü Türkiye'nin eserlerini, onların bize göstermiş olduğu ölçüler içerisinde güçlü Türkiye'yi oluşturmak için bizlere vermiş olduğu manevi emaneti de yerine getirmenin gururu içerisinde bu yolları yapıyoruz. Onların ruhu şad olsun. Onlar bu topraklar için canlarını verdiler. İnşallah Rabbim bize 15 Temmuz gibi böyle hain darbe girişimlerini göstermez."