MHP Kayseri Milletvekili adayı ve Kayseri Ticaret Odası eski başkanlarından Hasan Ali Kilci, ülke ekonomisine güvensizliğin hat safhaya ulaştığını belirterek, “Ülkemizin milli gelirinin yarısı nüfusun yüzde 1’i kontrolünü ele geçirmiştir. Yüzde 1 mutlu azınlık vardır” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilçe gezileri ve esnaf ziyaretlerinde bulunan MHP’li aday Hasan Ali Kilci, Türk insanının doğru olmayan TÜİK verileriyle aldatıldığını ifade ederek, ekonomide gelinen noktanın korkutucu olduğunu ve üretim ekonomisinden rant ekonomisine dönüştürüldüğünü belirtti. Kilci, şunları söyledi; “Ekonomideki güvensizlik hat safhaya ulaşmıştır. Yıllardır sıcak para politikasıyla yürütülen ülke ekonomisi yanlış uygulamalarla üretime yapılan rant ekonomisi haline dönüşmüştür. Üretime dayalı ekonomik politikalara destek verilmemesi ithalatı artırmış, ihracatımızı da montaj ekonomisi haline getirmiştir. Cari açıkla 450 milyarlık kaynağımızın dışarıya çıkmasına neden olmuştur.”

'YATIRIMLAR BİTME NOKTASINA GELDİ, ÜLKE İNSANI YOKSULLAŞIYOR'

“Ekonomide uygulanan yanlış politikalar yüksek oranda işsizliği beraberinde getirdi” diyen Kilci, yapılan yanlışların ülkeye verdiği zararları şöyle sıraladı; “Faizdeki, dövizdeki ve enflasyondaki artış tasarruf oranı yüzde 10’ların altına düşürmüş ve yatırımlar bitme noktasında gelmiştir. Ülkemizde uygulanan rant ekonomisi sayesinde halkımızın daha da yoksullaştırılması ve gelir dağılımındaki adaletsizlik 12 yıllık AKP’nin asli görevi gibi algılanmaktadır. Toplam milli gelirimizin yüzde 54’ü nüfusun yüzde 1’in kontrolünün eline geçmiştir. Yüzde 1 mutlu azınlıktır. 2014’de 4 olan dolar milyarder sayımızı bugünde 44’de çıkmıştır. Yoksulluk sınırındaki insan sayısı 18 milyona ulaşmıştır. Problem yaşamadığımız bir komşu ülke dahi ülke kalmamıştır.”